Србац: Корона ушла у клаоницу "Перутнине"

Забрињава чињеница да је  вирус корона ушао и у Клаоницу „Перутнина-Птуј“ у Повеличу код Српца у којој је запослено око 240 радника.

Република Српска 23.08.2020 | 17:45
Србац: Корона ушла у клаоницу "Перутнине"

Према саопштењу  ХИгијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у овој општини  за посљедња 24 часа регистровано је још  пет новозаражених особа корона вирусом, од којих  су три мушкарца средње и двије жене младје животне доби. Међу њима су и три радника Клаонице „Перутнина-Птуј“ из Повелича. 

Сви заражени имају блаже  симптоме  болести и смјештени су у кућну изолацију.

Од почетка пандемије у овој локалној заједници евидентирано је  стотину особа са присуством вируса корона. Већина је излијечена,  један број се налази у изолацији или на лијечењу, док су двије особе изгубиле битку за живот  са короном. 

Забрињава чињеница да је  овај вирус ушао и у Клаоницу „Перутнина-Птуј“ у Повеличу код Српца у којој је запослено око 240 радника иако су предузете  све превентивне мјере заштите у складу са наредбама  локалног и републичког штаба за ванредне ситуације и Института за јавно здравство Републике Српске. 

„Сваком раднику на капији фабрике мјеримо температуру и враћамо уколико имају симптоме било какве болести. Таквих је до сада било око 30, од којих су неки, нажалост,  били позитивни на вирус корона и завршили са изолацијом и вратили се на посао. Појачали смо  мјере заштите од ширења заразе, а  смањен је и физички обим производње“, за БН Портал  данас  је изјавио руководилац производње у овој Клаоници Велибор Поповић. 

Због сложене  епидемиолошке ситуације, за сутра је заказана сједница  Штаба за ванредне ситуације општине Србац на којој ће се анализирати стање, примјена важећим мјера заштите  и, евентуално,  утврдити  додатне активности  на спречавању ширења  вируса корона у овој општини.

(БН/С. К)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Неподобни

23.08.2020 15:57

Чека Млађан да му се врате са годишњих одмора велики шефови читај шоферчина,поштар и остали па да засједну и да ријеше све проблеме....иначе епидемиологија им је ужа специјалност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

23.08.2020 16:19

Чудно како "корона" још није ушла ни у један тржни центар и банку. Ни у Неум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

23.08.2020 18:37

Мало се људи прехладили

ОДГОВОРИТЕ
Name

шшш

23.08.2020 19:13

Платиће Словенци да се ово заташка да би и даље брали паре од отровне пилетине, пуне антибиотика, естрогена и разних других хемикалија, којом нас шопају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

23.08.2020 19:27

Ситуација је далеко озбиљнија! Сарказам и иронија нису право рјешење за неодговорна понашања оних које смо изабрали а сада нам, својим нечињењем угрожавају биолошки опстанак нас и наше дјеце. Знамо ми да Млађо и његова екипа нису криви за Корону али не могу да буду амнестирани од чињенице да ништа не подузимају како би се ситуација ставила под контролу. Подсјећања ради, функција и улога извршне власти је да обезбјеђује услове и проводи мјере како би чланови заједнице могли остваривати безбиједан и квалитетан живот себи и члановима својих породица, а здравље је предуслов свега тог! А шта су ови урадили на том плану? Ништа! Стално позивање на "више силу", на "ненадлежност" и на чињеницу да се "то дешава и другима", као оправдање властите неодговорности, указује да нешто шкрипи у извршној власти Српца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБАЦ

23.08.2020 21:05

Коначно да се јавно објавило какво стање у клаоници Перутнина Птуј у Српцу! Црвеносекташи ће све подузети да ствар заташкају! Србац је иначе колијевка црвених, ту су поникли сви у пореској, судовима, тужилаштвима, јавним установама...

ОДГОВОРИТЕ