Srbac: Korona ušla u klaonicu "Perutnine"

Zabrinjava činjenica da je  virus korona ušao i u Klaonicu „Perutnina-Ptuj“ u Poveliču kod Srpca u kojoj je zaposleno oko 240 radnika.

Republika Srpska 23.08.2020 | 17:45
Srbac: Korona ušla u klaonicu "Perutnine"

Prema saopštenju  HIgijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Srbac, u ovoj opštini  za posljednja 24 časa registrovano je još  pet novozaraženih osoba korona virusom, od kojih  su tri muškarca srednje i dvije žene mladje životne dobi. Među njima su i tri radnika Klaonice „Perutnina-Ptuj“ iz Poveliča. 

Svi zaraženi imaju blaže  simptome  bolesti i smješteni su u kućnu izolaciju.

Od početka pandemije u ovoj lokalnoj zajednici evidentirano je  stotinu osoba sa prisustvom virusa korona. Većina je izliječena,  jedan broj se nalazi u izolaciji ili na liječenju, dok su dvije osobe izgubile bitku za život  sa koronom. 

Zabrinjava činjenica da je  ovaj virus ušao i u Klaonicu „Perutnina-Ptuj“ u Poveliču kod Srpca u kojoj je zaposleno oko 240 radnika iako su preduzete  sve preventivne mjere zaštite u skladu sa naredbama  lokalnog i republičkog štaba za vanredne situacije i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. 

„Svakom radniku na kapiji fabrike mjerimo temperaturu i vraćamo ukoliko imaju simptome bilo kakve bolesti. Takvih je do sada bilo oko 30, od kojih su neki, nažalost,  bili pozitivni na virus korona i završili sa izolacijom i vratili se na posao. Pojačali smo  mjere zaštite od širenja zaraze, a  smanjen je i fizički obim proizvodnje“, za BN Portal  danas  je izjavio rukovodilac proizvodnje u ovoj Klaonici Velibor Popović. 

Zbog složene  epidemiološke situacije, za sutra je zakazana sjednica  Štaba za vanredne situacije opštine Srbac na kojoj će se analizirati stanje, primjena važećim mjera zaštite  i, eventualno,  utvrditi  dodatne aktivnosti  na sprečavanju širenja  virusa korona u ovoj opštini.

(BN/S. K)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nepodobni

23.08.2020 15:57

Čeka Mlađan da mu se vrate sa godišnjih odmora veliki šefovi čitaj šoferčina,poštar i ostali pa da zasjednu i da riješe sve probleme....inače epidemiologija im je uža specijalnost

ODGOVORITE
Name

Skeptik

23.08.2020 16:19

Čudno kako "korona" još nije ušla ni u jedan tržni centar i banku. Ni u Neum.

ODGOVORITE
Name

Siniša

23.08.2020 18:37

Malo se ljudi prehladili

ODGOVORITE
Name

ššš

23.08.2020 19:13

Platiće Slovenci da se ovo zataška da bi i dalje brali pare od otrovne piletine, pune antibiotika, estrogena i raznih drugih hemikalija, kojom nas šopaju.

ODGOVORITE
Name

ја

23.08.2020 19:27

Ситуација је далеко озбиљнија! Сарказам и иронија нису право рјешење за неодговорна понашања оних које смо изабрали а сада нам, својим нечињењем угрожавају биолошки опстанак нас и наше дјеце. Знамо ми да Млађо и његова екипа нису криви за Корону али не могу да буду амнестирани од чињенице да ништа не подузимају како би се ситуација ставила под контролу. Подсјећања ради, функција и улога извршне власти је да обезбјеђује услове и проводи мјере како би чланови заједнице могли остваривати безбиједан и квалитетан живот себи и члановима својих породица, а здравље је предуслов свега тог! А шта су ови урадили на том плану? Ништа! Стално позивање на "више силу", на "ненадлежност" и на чињеницу да се "то дешава и другима", као оправдање властите неодговорности, указује да нешто шкрипи у извршној власти Српца.

ODGOVORITE
Name

SRBAC

23.08.2020 21:05

Konačno da se javno objavilo kakvo stanje u klaonici Perutnina Ptuj u Srpcu! Crvenosektaši će sve poduzeti da stvar zataškaju! Srbac je inače kolijevka crvenih, tu su ponikli svi u poreskoj, sudovima, tužilaštvima, javnim ustanovama...

ODGOVORITE