Суд одбио жалбу о укидању мјера забране Новалићу ...

Суд БиХ је одбио жалбу Тужилаштва БиХ о укидању мјера забране премијеру Федерације БиХ Фадилу Новалићу, суспендованом директору Федералне управе цивилне заштите Фахрудину Солаку и власнику фирме Сребрена малина Фикрету Хоџићу, осумњиченим афери Респиратори.

Босна и Херцеговина 12.08.2020 | 12:35
Суд одбио жалбу о укидању мјера забране Новалићу ...

Ова жалба Тужилаштва је, подсјећамо, услиједила пошто је судија Суда БиХ за претходни поступак укинуо мјере забране осумњиченим.

Након те одлуке из Тужилаштва БиХ су истакли да су раније мјере забране изречене од стране Суда БиХ по службеној дужности, а не по њиховом приједлогу те навели и то да је Суд БиХ у потпуности пропустио утврдити да ли су мјере забране испуниле сврху ради којих су изречене.

Мјере забране су, како смо већ објавили, истекле и четвртоосумњиченом у истом предмету директору Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александру Золаку.

Новалић, Солак, Хоџић и Золак се, као што је познато сумњиче за увоз 100 респиратора из Кине у БиХ у вриједности од 10,5 милиона КМ.

(Ослобођење) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Деба

12.08.2020 11:00

Потписујем се дозивотно на те мјере а дајте ми 10 мил. КМ у дзеп! Све је циркус у о ој БиХ! У нормалној и уредјеној дрзави оваквим би одузели све и стрпали на дугогодисњу робију али БиХ је то брале, само дери сто висе мозес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аxел

12.08.2020 11:57

Све осумњичене за поневјеру 10,5 милиона марака за респираторе прикључити на исте да видимо како раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

12.08.2020 18:07

Суд развија питу јер је поткован.Газде правосуђасумакрои из пол.странака.

ОДГОВОРИТЕ