Sud odbio žalbu o ukidanju mjera zabrane Novaliću ...

Sud BiH je odbio žalbu Tužilaštva BiH o ukidanju mjera zabrane premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku firme Srebrena malina Fikretu Hodžiću, osumnjičenim aferi Respiratori.

Bosna i Hercegovina 12.08.2020 | 12:35
Sud odbio žalbu o ukidanju mjera zabrane Novaliću ...

Ova žalba Tužilaštva je, podsjećamo, uslijedila pošto je sudija Suda BiH za prethodni postupak ukinuo mjere zabrane osumnjičenim.

Nakon te odluke iz Tužilaštva BiH su istakli da su ranije mjere zabrane izrečene od strane Suda BiH po službenoj dužnosti, a ne po njihovom prijedlogu te naveli i to da je Sud BiH u potpunosti propustio utvrditi da li su mjere zabrane ispunile svrhu radi kojih su izrečene.

Mjere zabrane su, kako smo već objavili, istekle i četvrtoosumnjičenom u istom predmetu direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku.

Novalić, Solak, Hodžić i Zolak se, kao što je poznato sumnjiče za uvoz 100 respiratora iz Kine u BiH u vrijednosti od 10,5 miliona KM.

(Oslobođenje) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Deba

12.08.2020 11:00

Potpisujem se dozivotno na te mjere a dajte mi 10 mil. KM u dzep! Sve je cirkus u o oj BiH! U normalnoj i uredjenoj drzavi ovakvim bi oduzeli sve i strpali na dugogodisnju robiju ali BiH je to brale, samo deri sto vise mozes

ODGOVORITE
Name

Axel

12.08.2020 11:57

Sve osumnjičene za ponevjeru 10,5 miliona maraka za respiratore priključiti na iste da vidimo kako rade

ODGOVORITE
Name

miki

12.08.2020 18:07

Sud razvija pitu jer je potkovan.Gazde pravosuđasumakroi iz pol.stranaka.

ODGOVORITE