Шефови дипломатије Израела и Србије о јачој сарадњи

Министар Дачић је захвалио на принципијелној и устрајној подршци Израела очувању територијалног интегритета Србије, упркос притисцима којим је био изложен.

Србија 10.08.2020 | 23:00
Шефови дипломатије Израела и Србије о јачој сарадњи

Данашњи телефонски разговор првог потпредсједника Владе и министра спољних послова Републике Србије, Ивице Дачића, са министром спољних послова Државе Израел, Габи Ашкеназијем (Габриел - Габи Асхкенази), израелска страна је оцијенила успјешним и конструктивним.

Како за БН преноси почасни конзул Републике Србије у Беер Шеви, Александар Николић, Ашкенази је изразио посебно задовољство предузетим и најављеним корацима од предсједника Републике Србије, Александра Вучића, у надоградњи израелско-српских те односа са јеврејском заједницом у Србији те свијету уопште.

Шеф израелске дипломатије је искористио прилику и да изложи политичко-безбједносна кретања у региону Блиског истока.

Обострано је наглашена како све разноврснија, тако и обимнија кооперација између двије земље чије народе везује историјско сапатништво и пријатељство у више историјских епоха.

Министар Дачић је захвалио на принципијелној и устрајној подршци Израела очувању територијалног интегритета Србије, упркос притисцима којим је био изложен.

Захвалио је на позиву да посјети Израел када се за то створе адекватни услови. Иста би била прилика за размјену мишљења о темама од заједничког интереса, као и за договор о конкретним плановима за даље јачање билатерале, праћених још садржајнијим политичким дијалогом и свеукупном сарадњом.

Размијењене су информације о мјерама које Владе двије државе предузимају у борби против пандемије Цовид -19, са здравственог и економског аспекта.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милосевиц (али не Слободан)

10.08.2020 23:20

Бас, али бас ме знима ста ли овај нови израелски министар мисли о 'територијалном интегритету' Босне и Херцеговине, тј. ста мисли о настојањима неких РС политицара да се ентитет РС издвоји из БХ ??. А то је могуце једино ратом јер без сагласноси Хрвата и Босњака који зиве у цијелој БХ, по вазецем уставу БХ, РС се не мозе одвојити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милосевиц

11.08.2020 06:43

А гдје је писало у Уставу ФНРЈ да се републике или аутономне покрајине могу одцијепити? У Уставу БиХ нигдје не пише да се Република Српска не може одцијепити, а богами пише да је РС ентитет. Такође, пише да РС и ФБиХ праве БиХ и да су то стране које креирају нову БиХ. Иначе Дејтонски споразум је и направљен као привремено рјешење док се не ријеши питање Косова, како би с еевентуално могло трговати. Србија се неће одрећи Косова без територијалне компензације и то зна цијели свијет. БиХ као држава није видљива код народа, осим на самој граници кад вадимо пасош БиХ. И нигдје више. Можда је видљивија у Брчком по бројним заставама али нигдје више. И на карју кад се погледају све аутономије у свијету, све су тежиле независности. Мада поступак стицања независности може трајати деценијама и стотинама година. Сталне прозивке Срба од стране муслимана да су криви и што киша пада донијеће Српској независност кад тад.

Name

кики

11.08.2020 11:54

Па има тих аутономија јос колико хоцес на западном балкану осим српске и косова имају јос најмање три које тезе одцјепљивању.Србија није фактор који би могао да преговара а јос уз то да несто захтјева или уцјењује у тим преговорима...је немогуца мисија. Српска је вец кантонизована на три дјела и то је процес који је територијално вец одрадјен, цека се политицки дио.Српска има БЛ;БН и Требиње.Погледај карту и све це ти се само реци.

Name

Ацо

11.08.2020 10:37

Види му се на фаци да је лопов и преварант. Зна додик кога це за сарадника и сигурно неце некога ко је стварно струцан за свој посао тј бизнис вецих размјера

ОДГОВОРИТЕ