Тајни састанак: Ултиматум за Ју-Ес опен

Ђоковић предводио играче на тајном састанку, представљен ултиматум за Ју-Ес опен Тениска асоцијација Сједињених Америчких Држава (УСТА), Тениска асоцијација професионалаца (АТП) и најбољи светски играчи одржали су састанак поводом предстојећих турнира на америчком континенту, преноси "Марка". Шпански лист пише да састанак није прошао добро и да је било поприличних сукоба мишљења.

Свијет 07.08.2020 | 13:41
Тајни састанак: Ултиматум за Ју-Ес опен

Марка истиче да је састанак одржан у тајности и да је на истом било разговора о судбини Ју-Ес опена и Сининатија.

Турнир из серије 1.000 пребачен је из Синсинатија у Њујорк, где би на теренима Флешинг Медоуза требало да почне 22. августа, после чега је заказан и Ју-Ес опен.

Тенисер већ неко време захтевају да им УСТА обезбеди потврду да, по повратку у Европу, неће морати у обавезан двонедељни карантин јер би он умногоме утицао на такмичарску сезону.

Очекивало да се да то буде "готова ствар", али је недавно отказивање мастерса у Мадриду, који је на сав глас најављивао и публику, довело до несигурности.

Марка пише да је топ 20 играча, које је предводио Новак Ђоковић, прошлог викенда представило кровним организацијам веома јасан став - уколико буде карантина по повратку у Европу, нико неће доћи на Ју-Ес опен.

То значи да ће се најбољих 20 на АТП ранг-листи повући са турнира уколико наведени захтев не буде испуњен.

Такође, проблем створила промена правила да ће играч бити елиминисан са турнира уколико неко из његовог тима буде позитиван на коронавирус.

Подсетимо, Роџер Федерер је одавно завршио сезону, Рафаел Надал је одустао од Ју-Ес опена, а Новак Ђоковић и даље није донео званичну одлуку.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ре Тенисерима и др.спортистима

08.08.2020 02:04

Одбијте заједницки, једногласни да уцествујете у овој свјетској лази. Одбијте, спасите сву насу дјецу, наса покољења од лази, преваре и злоупотребе. Ако пресутимо сада, морат цемо довијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Ноле!

08.08.2020 02:05

Ноле велицино људска, надам се да це и остали схватити да је ово борба за слободу насе дјеце. Бог с тобом Ноле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

08.08.2020 02:08

Ноле, Бог нека те цува! Ово је борба за будицност без брњица, вакцина, педофилије и других ненормалности. Одбијте да уцествујете у свим турнирима док не укину ове болесне мјере. Молим вас у име будуцности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лале

08.08.2020 02:10

Свјетским (не)моцницима треба показати зубе. Уци цете у историју као људи који су спасили планету ако се договорите једногласно и одбијете уцествовати у турнирима под брњицама и циповани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марс

08.08.2020 02:10

Ноле, храбри цовјеце. Бог нека те цува!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јова

08.08.2020 02:11

Зивот без брњице и вакцине! Браво Ноле! Зивио!

ОДГОВОРИТЕ