Tajni sastanak: Ultimatum za Ju-Es open

Đoković predvodio igrače na tajnom sastanku, predstavljen ultimatum za Ju-Es open Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država (USTA), Teniska asocijacija profesionalaca (ATP) i najbolji svetski igrači održali su sastanak povodom predstojećih turnira na američkom kontinentu, prenosi "Marka". Španski list piše da sastanak nije prošao dobro i da je bilo popriličnih sukoba mišljenja.

Svijet 07.08.2020 | 13:41
Tajni sastanak: Ultimatum za Ju-Es open

Marka ističe da je sastanak održan u tajnosti i da je na istom bilo razgovora o sudbini Ju-Es opena i Sininatija.

Turnir iz serije 1.000 prebačen je iz Sinsinatija u Njujork, gde bi na terenima Flešing Medouza trebalo da počne 22. avgusta, posle čega je zakazan i Ju-Es open.

Teniser već neko vreme zahtevaju da im USTA obezbedi potvrdu da, po povratku u Evropu, neće morati u obavezan dvonedeljni karantin jer bi on umnogome uticao na takmičarsku sezonu.

Očekivalo da se da to bude "gotova stvar", ali je nedavno otkazivanje mastersa u Madridu, koji je na sav glas najavljivao i publiku, dovelo do nesigurnosti.

Marka piše da je top 20 igrača, koje je predvodio Novak Đoković, prošlog vikenda predstavilo krovnim organizacijam veoma jasan stav - ukoliko bude karantina po povratku u Evropu, niko neće doći na Ju-Es open.

To znači da će se najboljih 20 na ATP rang-listi povući sa turnira ukoliko navedeni zahtev ne bude ispunjen.

Takođe, problem stvorila promena pravila da će igrač biti eliminisan sa turnira ukoliko neko iz njegovog tima bude pozitivan na koronavirus.

Podsetimo, Rodžer Federer je odavno završio sezonu, Rafael Nadal je odustao od Ju-Es opena, a Novak Đoković i dalje nije doneo zvaničnu odluku.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Re Teniserima i dr.sportistima

08.08.2020 00:04

Odbijte zajednicki, jednoglasni da ucestvujete u ovoj svjetskoj lazi. Odbijte, spasite svu nasu djecu, nasa pokoljenja od lazi, prevare i zloupotrebe. Ako presutimo sada, morat cemo dovijeka!

ODGOVORITE
Name

Bravo Nole!

08.08.2020 00:05

Nole velicino ljudska, nadam se da ce i ostali shvatiti da je ovo borba za slobodu nase djece. Bog s tobom Nole!

ODGOVORITE
Name

Doboj

08.08.2020 00:08

Nole, Bog neka te cuva! Ovo je borba za budicnost bez brnjica, vakcina, pedofilije i drugih nenormalnosti. Odbijte da ucestvujete u svim turnirima dok ne ukinu ove bolesne mjere. Molim vas u ime buducnosti!

ODGOVORITE
Name

Lale

08.08.2020 00:10

Svjetskim (ne)mocnicima treba pokazati zube. Uci cete u istoriju kao ljudi koji su spasili planetu ako se dogovorite jednoglasno i odbijete ucestvovati u turnirima pod brnjicama i cipovani.

ODGOVORITE
Name

Mars

08.08.2020 00:10

Nole, hrabri covjece. Bog neka te cuva!

ODGOVORITE
Name

Jova

08.08.2020 00:11

Zivot bez brnjice i vakcine! Bravo Nole! Zivio!

ODGOVORITE