Да ли су заслужили: Гдје ће политичари на одмор

Почетак августа традиционално вријеме колективног годишњег одмора за бројне политичке званичнике у БиХ. Након вишемјесечних неуспјешних покушаја, бх. парламентарци су само неколико дана пред годишњи усвојили државни буџет.

Босна и Херцеговина 01.08.2020 | 21:08
Да ли су заслужили: Гдје ће политичари на одмор

Већина тврди како не планирају напуштати БиХ, те да ће успркос рјешењима о годишњем одмору, наставити с радом. Неки признају и како одмор нису заслужили, јер безброј је проблема о којима Парламент није одржао нити једну сједницу.

Колико смо радили - годишњи одмор нисмо заслужили. Признаје члан Колегијума Представничког вијећа Босне и Херцеговине Денис Звиздић. Нити једна сједница о економским мјерама за опоравак привреде. Парламентарци нису имали храбрости да отворе бројна важна питања.

"У Босни и Херцеговини због буџетског комфора немамо храбрости да отворимо та важна питања, питање ПДВ-а, питање плата, питање доприноса, пореза, питање стратешких инвестиција, питање партнерства јавног и приватног, питање новога запошљавања", истакао је Денис Звиздић, члан Колегијума ПВ ПСБиХ (СДА).

У низу блокада изгубљено је много времена. Није се расправљало помно ни о мигрантској кризи, о европском и НАТО путу поготово. Но, колективни годишњи одмор ипак је законска обавеза. На њена сви имају право, а Звиздић позива колеге да га бар проведу у БиХ:

"Ја ћу лично бити ту и на располагању извршној и законодавној власти у капацитету у којем то буде потребно, али ево они и који буду ишли на годишњи одмор ја их позивам да овај годишњи одмор проведу у БиХ".

Управо то и јесте план већини. Бар тако тврде.

"Рецимо сад по календару имам до 10.8. некакав распоред, како ће бити касније не знам. Тако да у овом тренутку поготово у оваквој епидемиолошкој ситуацији у којој се сви налазимо јако је тешко планирати, а било да се налазим радно, било да је вријеме годишњег одмора, најважније ми је да се налазим са својом породицом", навела је Борјана Кришто, члан Колегијума ЗД ПСБиХ (ХДЗ).

Лазар Продановић, делегат Клуба Срба у ДН (СНСД) рекао је како неће ићи на годишњи одмор.

Посланик Наше странке Предраг Којовић напомиње да су многи парламентарци уредно долазили на посао, предлагали иницијативе, измјене законских рјешења и у периоду када готово годину дана Парламент није никако засједао.

"Па надам се да ћу отићи бар негдје, овдје у БиХ на неку планину или нешто. Седам, осам дана да се мало одморим и припремим за кампању која слиједи", рекао је Којовић.

"Сад већ говоримо о томе да ће бити мало прилике за годишњи одмор јер се већ на неки начин ради припрема за локалне изборе али годишњи одмор углавном проводим у кругу породице на Борачком језеру", истакао је Нермин Никшић, посланик СДП у ПВ.

Екстравагантне планове за годишњи одмор немају ни посланици Бореновић и Мектић.

"Па вјероватно Лушци Паланка испод Грмеча, Сански Мост, тамо нешто у задње вријеме волим да идем, можда дан два Јахорина, углавном нећу ићи нигдје", рекао је Бранислав Бореновић, посланик ПДП у ПВ.

"Код своје куће на Укрини уз неколико добрих партија. Вода је беспријекорно чиста, пружа добре могућности за одмор", изјавио је Драган Мектић, заступник СДС у ПВ.

Све их очекује напета политичка јесен. Унутар странака чији су чланови предстоје кампање у потпуно другачијим условима него што је то био случај до сада. Како сачувати здравље а привући гласаче пред изборе.

(Н1)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Марк Рентон

01.08.2020 19:40

На голи оток....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борс

02.08.2020 06:54

Ха,ха,ха, на Голи оток, е ова ти је добра

Name

марко,Њемацка

02.08.2020 07:13

Само,ко це их послати,нема Тите висе

Name

Ре

02.08.2020 07:44

Да Голи оток ...за сада нема гузве ал бице кад они додју...питање за све за које смо гласали из било које странке...ГДЈЕ СУ НАСИ ВАУЦЕРИ....јел нама ил вама то по закону припада...

Name

Неда

03.08.2020 04:45

Ни хаваји ни дубај ни малдиви ни монако..

Name

Него ста

01.08.2020 19:53

Заслужили су робију ал доживотну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ух

01.08.2020 20:20

јесу се вала и нарадили

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

01.08.2020 20:25

Не секирам се ја за полуписмене они знају и сами гдје це са својим горилама. Накрали се па сад нек узивају ниција није до зоре сјала па неце ни њихова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђиђи

01.08.2020 20:54

Ја бих да им се уплати аранжман од 15 дана о трошку државе у Јемену или Авганистану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

01.08.2020 21:35

Они не да нису заслужили одмор, они ни једну плату у овом мандату нису заслужили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

02.08.2020 00:52

Хоце бити регреса...посто је вријеме годисњих одмора...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћопркат

02.08.2020 03:30

Какав годишњи, па они га нису ни зарадили, ништа не раде, сваки дан им је годишњи. Народ је глуп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

099

02.08.2020 04:34

Најбоље би било да направе вауцаре, али да се могу користити на одредјеним местима и то Фоча, Голо Брдо Бијељина, Туњице Бањалука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

02.08.2020 05:26

Они су на колективном одмору од како су прошли на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

02.08.2020 05:49

Није коректно прозивати само ове политичаре. Чињеница је да су сви "привезани на државне јасле" у ситуацији да си могу (и то без проблема) приуштити годишњи одмор. Много ми је , по том питању , занимљивија ситуација код нас , у Р. Српској. На "државним јаслама" влада тотални јавашлук и нерад а познато је да то , до крајњих граница , исцрпљује запослене (преко везе и са црвеном књижицом) и они се морају одморити од толиког нерада на некој егзотичној дестинацији. Ал' , не лези враже , наиђе "корона" па је и та "егзотика" доведена у питање тако да су , истима , драстично угрожена основна људска права. Ипак , овај народ не треба бринути за њих , снаћи ће се они јер су познати као веома , веома сналажљива сорта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

02.08.2020 06:32

Сами себи дали плате и привилегијееее по својим законима покрили се и са партијама и то за Гинисааааа!Апсурд апсурда!!!!У новијој историји!како седпљацкао будзет дрзавееее!партијаси су оглодали дрзаву па сад на годисњи до Монте Карла Русије Кипра Тунгузије озезиии!!!Принудни рад и све незарадјено врацати дрзави јадниј сиромасној из ратапокраденој народу растјераном на издисајуопљацканом!!!фујјјјј баграааа политицко тајкунска балканскаа инад законаааа!!!за Гинисаааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само радно!

02.08.2020 07:01

Ови су на одмору преко цијеле године!

ОДГОВОРИТЕ