Da li su zaslužili: Gdje će političari na odmor

Početak avgusta tradicionalno vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora za brojne političke zvaničnike u BiH. Nakon višemjesečnih neuspješnih pokušaja, bh. parlamentarci su samo nekoliko dana pred godišnji usvojili državni budžet.

Bosna i Hercegovina 01.08.2020 | 21:08
Da li su zaslužili: Gdje će političari na odmor

Većina tvrdi kako ne planiraju napuštati BiH, te da će usprkos rješenjima o godišnjem odmoru, nastaviti s radom. Neki priznaju i kako odmor nisu zaslužili, jer bezbroj je problema o kojima Parlament nije održao niti jednu sjednicu.

Koliko smo radili - godišnji odmor nismo zaslužili. Priznaje član Kolegijuma Predstavničkog vijeća Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić. Niti jedna sjednica o ekonomskim mjerama za oporavak privrede. Parlamentarci nisu imali hrabrosti da otvore brojna važna pitanja.

"U Bosni i Hercegovini zbog budžetskog komfora nemamo hrabrosti da otvorimo ta važna pitanja, pitanje PDV-a, pitanje plata, pitanje doprinosa, poreza, pitanje strateških investicija, pitanje partnerstva javnog i privatnog, pitanje novoga zapošljavanja", istakao je Denis Zvizdić, član Kolegijuma PV PSBiH (SDA).

U nizu blokada izgubljeno je mnogo vremena. Nije se raspravljalo pomno ni o migrantskoj krizi, o evropskom i NATO putu pogotovo. No, kolektivni godišnji odmor ipak je zakonska obaveza. Na njena svi imaju pravo, a Zvizdić poziva kolege da ga bar provedu u BiH:

"Ja ću lično biti tu i na raspolaganju izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u kapacitetu u kojem to bude potrebno, ali evo oni i koji budu išli na godišnji odmor ja ih pozivam da ovaj godišnji odmor provedu u BiH".

Upravo to i jeste plan većini. Bar tako tvrde.

"Recimo sad po kalendaru imam do 10.8. nekakav raspored, kako će biti kasnije ne znam. Tako da u ovom trenutku pogotovo u ovakvoj epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalazimo jako je teško planirati, a bilo da se nalazim radno, bilo da je vrijeme godišnjeg odmora, najvažnije mi je da se nalazim sa svojom porodicom", navela je Borjana Krišto, član Kolegijuma ZD PSBiH (HDZ).

Lazar Prodanović, delegat Kluba Srba u DN (SNSD) rekao je kako neće ići na godišnji odmor.

Poslanik Naše stranke Predrag Kojović napominje da su mnogi parlamentarci uredno dolazili na posao, predlagali inicijative, izmjene zakonskih rješenja i u periodu kada gotovo godinu dana Parlament nije nikako zasjedao.

"Pa nadam se da ću otići bar negdje, ovdje u BiH na neku planinu ili nešto. Sedam, osam dana da se malo odmorim i pripremim za kampanju koja slijedi", rekao je Kojović.

"Sad već govorimo o tome da će biti malo prilike za godišnji odmor jer se već na neki način radi priprema za lokalne izbore ali godišnji odmor uglavnom provodim u krugu porodice na Boračkom jezeru", istakao je Nermin Nikšić, poslanik SDP u PV.

Ekstravagantne planove za godišnji odmor nemaju ni poslanici Borenović i Mektić.

"Pa vjerovatno Lušci Palanka ispod Grmeča, Sanski Most, tamo nešto u zadnje vrijeme volim da idem, možda dan dva Jahorina, uglavnom neću ići nigdje", rekao je Branislav Borenović, poslanik PDP u PV.

"Kod svoje kuće na Ukrini uz nekoliko dobrih partija. Voda je besprijekorno čista, pruža dobre mogućnosti za odmor", izjavio je Dragan Mektić, zastupnik SDS u PV.

Sve ih očekuje napeta politička jesen. Unutar stranaka čiji su članovi predstoje kampanje u potpuno drugačijim uslovima nego što je to bio slučaj do sada. Kako sačuvati zdravlje a privući glasače pred izbore.

(N1)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Mark Renton

01.08.2020 19:40

Na goli otok....

ODGOVORITE
Name

Bors

02.08.2020 06:54

Ha,ha,ha, na Goli otok, e ova ti je dobra

Name

marko,Njemacka

02.08.2020 07:13

Samo,ko ce ih poslati,nema Tite vise

Name

Re

02.08.2020 07:44

Da Goli otok ...za sada nema guzve al bice kad oni dodju...pitanje za sve za koje smo glasali iz bilo koje stranke...GDJE SU NASI VAUCERI....jel nama il vama to po zakonu pripada...

Name

Neda

03.08.2020 04:45

Ni havaji ni dubaj ni maldivi ni monako..

Name

Nego sta

01.08.2020 19:53

Zaslužili su robiju al doživotnu!

ODGOVORITE
Name

uh

01.08.2020 20:20

jesu se vala i naradili

ODGOVORITE
Name

brecalo

01.08.2020 20:25

Ne sekiram se ja za polupismene oni znaju i sami gdje ce sa svojim gorilama. Nakrali se pa sad nek uzivaju nicija nije do zore sjala pa nece ni njihova

ODGOVORITE
Name

Điđi

01.08.2020 20:54

Ja bih da im se uplati aranžman od 15 dana o trošku države u Jemenu ili Avganistanu.

ODGOVORITE
Name

Boki

01.08.2020 21:35

Oni ne da nisu zaslužili odmor, oni ni jednu platu u ovom mandatu nisu zaslužili.

ODGOVORITE
Name

Leo

02.08.2020 00:52

Hoce biti regresa...posto je vrijeme godisnjih odmora...

ODGOVORITE
Name

Ćoprkat

02.08.2020 03:30

Kakav godišnji, pa oni ga nisu ni zaradili, ništa ne rade, svaki dan im je godišnji. Narod je glup.

ODGOVORITE
Name

099

02.08.2020 04:34

Najbolje bi bilo da naprave vaucare, ali da se mogu koristiti na odredjenim mestima i to Foča, Golo Brdo Bijeljina, Tunjice Banjaluka.

ODGOVORITE
Name

Voxpopuli

02.08.2020 05:26

Oni su na kolektivnom odmoru od kako su prošli na izborima.

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

02.08.2020 05:49

Није коректно прозивати само ове политичаре. Чињеница је да су сви "привезани на државне јасле" у ситуацији да си могу (и то без проблема) приуштити годишњи одмор. Много ми је , по том питању , занимљивија ситуација код нас , у Р. Српској. На "државним јаслама" влада тотални јавашлук и нерад а познато је да то , до крајњих граница , исцрпљује запослене (преко везе и са црвеном књижицом) и они се морају одморити од толиког нерада на некој егзотичној дестинацији. Ал' , не лези враже , наиђе "корона" па је и та "егзотика" доведена у питање тако да су , истима , драстично угрожена основна људска права. Ипак , овај народ не треба бринути за њих , снаћи ће се они јер су познати као веома , веома сналажљива сорта.

ODGOVORITE
Name

Pa

02.08.2020 06:32

Sami sebi dali plate i privilegijeeee po svojim zakonima pokrili se i sa partijama i to za Ginisaaaaa!Apsurd apsurda!!!!U novijoj istoriji!kako sedpljackao budzet drzaveeee!partijasi su oglodali drzavu pa sad na godisnji do Monte Karla Rusije Kipra Tunguzije ozeziii!!!Prinudni rad i sve nezaradjeno vracati drzavi jadnij siromasnoj iz ratapokradenoj narodu rastjeranom na izdisajuopljackanom!!!fujjjjj bagraaaa politicko tajkunska balkanskaa inad zakonaaaa!!!za Ginisaaaaaa

ODGOVORITE
Name

Samo radno!

02.08.2020 07:01

Ovi su na odmoru preko cijele godine!

ODGOVORITE