Ово су права занимања наше естраде: Металостругар, медицински техничар, фризер...

Много људи, као и наша естрада, не баве се послом за који су се школовали.

Забава 01.08.2020 | 19:21
Ово су права занимања наше естраде: Металостругар, медицински техничар, фризер...

Ретко ко од наших певача има завршене музичке школе, али то им не смета да "кидају", певају и згрћу лову. Неки од њих зу завршили трговачке, металостгругарске, економске средње школе, али су схватили где лежи права лова.

Драгана Мирковић је рано је почела да пева, али није запоставила школовање и завршила је средњу трговачку школу. Исто образовање има и Мира Шкорић, али она има диплому и средње музичке.

Тања Савић је диплому стекла у школи у Смедереву. Она није желела да студира јер јој учење није ишло добро, а како су пре неколико година новинарима рекли њени професори, била је добар или врлодобар ђак и није се истицала.

Марија Шерифовић завршила је нижу музичку школу и гимназију у Крагујевцу. Певачица није била љубитељ школе, посебно због математике, која јој никако није ишла, а због које је њена мајка Верица Шерифовић напустила школовање. Једном приликом Марија је, кад је добила прелазну оцену, позвала трубаче у школу да то прослави. По завршетку гимназије, доселила се у Београд, где је на једном приватном факултету завршила менаџмент. Гимназију у Брчком завршила је Лепа Брена.

Рада Манојловић завршила је Економску школу у Великој Плани, где је била ђак генерације. Уписала је Економски факултет у Крагујевцу, али јој је остао један испит да дипломира.

"У школи сам била кампањац. Нисам учила редовно, али кад седнем, ја то научим за пет! Другачије не умем! Имала сам само петице", похвалила се Рада својевремено.

Милан Станковић некада је радио као медицински техничар на одељењу дијализе у Дому здравља у Обреновцу. Милан је завршио средњу медицинску школу, након чега је желео да упише глуму, али због тешке ситуације у којој се тада налазила његова породица морао је одмах да се запосли.

Дарко Лазић завршио је средњу фризерску школу, али се тим послом никада није бавио.

"Некад сам веровао да ћу од тога живети и да ћу имати свој фризерски салон, али живот ме је одвео на другу страну и постао сам певач", испричао је недавно Лазић за медије.

Халид Муслимовић завршио је за металостругара и кратко је радио у железари у Јесеницама, у Словенији. У Бањалуци је много година касније завршио и четврти степен, а 2008. године је уписао Колеџ за информатику и менаџмент "Јањош", одсек за економију.

Нада Топчагић завршила је Хемијску школу у Модричи. Чим је добила диплому, запослила се, али је сазнала за аудицију за певаче аматере па се пријавила.Заузела је седмо место, али није одустајала, па је убрзо стигао позив из Београда да почне с музичком каријером. Имала је само 18 година.

Извор: Курир.рс /Ало Фото: Принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар