Ovo su prava zanimanja naše estrade: Metalostrugar, medicinski tehničar, frizer...

Mnogo ljudi, kao i naša estrada, ne bave se poslom za koji su se školovali.

Zabava 01.08.2020 | 19:21
Ovo su prava zanimanja naše estrade: Metalostrugar, medicinski tehničar, frizer...

Retko ko od naših pevača ima završene muzičke škole, ali to im ne smeta da "kidaju", pevaju i zgrću lovu. Neki od njih zu završili trgovačke, metalostgrugarske, ekonomske srednje škole, ali su shvatili gde leži prava lova.

Dragana Mirković je rano je počela da peva, ali nije zapostavila školovanje i završila je srednju trgovačku školu. Isto obrazovanje ima i Mira Škorić, ali ona ima diplomu i srednje muzičke.

Tanja Savić je diplomu stekla u školi u Smederevu. Ona nije želela da studira jer joj učenje nije išlo dobro, a kako su pre nekoliko godina novinarima rekli njeni profesori, bila je dobar ili vrlodobar đak i nije se isticala.

Marija Šerifović završila je nižu muzičku školu i gimnaziju u Kragujevcu. Pevačica nije bila ljubitelj škole, posebno zbog matematike, koja joj nikako nije išla, a zbog koje je njena majka Verica Šerifović napustila školovanje. Jednom prilikom Marija je, kad je dobila prelaznu ocenu, pozvala trubače u školu da to proslavi. Po završetku gimnazije, doselila se u Beograd, gde je na jednom privatnom fakultetu završila menadžment. Gimnaziju u Brčkom završila je Lepa Brena.

Rada Manojlović završila je Ekonomsku školu u Velikoj Plani, gde je bila đak generacije. Upisala je Ekonomski fakultet u Kragujevcu, ali joj je ostao jedan ispit da diplomira.

"U školi sam bila kampanjac. Nisam učila redovno, ali kad sednem, ja to naučim za pet! Drugačije ne umem! Imala sam samo petice", pohvalila se Rada svojevremeno.

Milan Stanković nekada je radio kao medicinski tehničar na odeljenju dijalize u Domu zdravlja u Obrenovcu. Milan je završio srednju medicinsku školu, nakon čega je želeo da upiše glumu, ali zbog teške situacije u kojoj se tada nalazila njegova porodica morao je odmah da se zaposli.

Darko Lazić završio je srednju frizersku školu, ali se tim poslom nikada nije bavio.

"Nekad sam verovao da ću od toga živeti i da ću imati svoj frizerski salon, ali život me je odveo na drugu stranu i postao sam pevač", ispričao je nedavno Lazić za medije.

Halid Muslimović završio je za metalostrugara i kratko je radio u železari u Jesenicama, u Sloveniji. U Banjaluci je mnogo godina kasnije završio i četvrti stepen, a 2008. godine je upisao Koledž za informatiku i menadžment "Janjoš", odsek za ekonomiju.

Nada Topčagić završila je Hemijsku školu u Modriči. Čim je dobila diplomu, zaposlila se, ali je saznala za audiciju za pevače amatere pa se prijavila.Zauzela je sedmo mesto, ali nije odustajala, pa je ubrzo stigao poziv iz Beograda da počne s muzičkom karijerom. Imala je samo 18 godina.

Izvor: Kurir.rs /Alo Foto: Printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar