“Прије него што одете на базен, добро размислите”

Директорка Института Батут Верица Јовановић рекла је данас на конференцији за штампу кризног штаба да вода на базенима не представља толико ризик за пренос корона вируса, већ да су највећи ризик корисници тих површина. Јовановићева је нагласила да је важно понашање, односно примена мера.

Србија 31.07.2020 | 18:09
“Прије него што одете на базен, добро размислите”

- Базен и сама вода, према најновијим истраживањима, не представљају толико ризик за пренос вируса. Једини и највећи ризик су корисници тих површина - објаснила је она. Казала је да је, за смањење ризика, неопходно обезебедити дистанцу и извршити тријажу људи, апелом да не долазе на таква места ако су болесни.

- Ако је могуће обезбедити дистанцу на плажама ризик је мањи, подвукла је она. Пре него што се оде на таква места, саветује, да се добро размисли.

Директор Центра за анестезију и реанимацију КЦС проф. Небојша Лађевић, на питање да ли постоји могућност заштите од вируса исхраном или додацима, рекао је да није потребно превентивно узимати лекове као што су антибиотици.

- Довољно је одморити организам. Знам да је тешко у стресним временима бити ван стреса. Организам који је одморан, у који уноси довољно течности, минерала и витамима, максимално је спреман на одбрану, рекао је он.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бл

31.07.2020 19:38

На бањи вруцици Теслиц у базену 500 купаца а кризни штаб дозволио окупљање 50 људи на једном мјесту. Ко је овдје луд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лили

31.07.2020 20:36

Сви спомињете мјере и пуна вам уста кризног стаба сваки јбн дан. Гдје тај кризни стаб базени, с. центри, клубови музика у зиво сваки дан или ти сваки викенд. Инспекција.?? Гдје су да их није јбл корона или немају муда увести апартхејд

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈ

31.07.2020 21:24

Па зар није топло рекли сте сви ви "струцњаци" неце бити вируса преко љета????? Реците искрено немамо појма како се вирус преноси ваздухом итд...Постено је реци незнам и то је то !!!! Ви струцњаци сте предлозили рестриктивне мјере а нас је то у репупублици Српској унистило посве!!!Овај нас баја само гледа у Вулета а Србија јаца од нас сто пута и ми сад доњи!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

01.08.2020 00:46

ОЋЕМО НЕСТОРОВИЋА , НАШЕГ ЦАР ЈУНАКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купачице моја

01.08.2020 08:01

Е ал Премијерка је из Теслица влада улозила паре у Бању мора да ради???

ОДГОВОРИТЕ