“Prije nego što odete na bazen, dobro razmislite”

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović rekla je danas na konferenciji za štampu kriznog štaba da voda na bazenima ne predstavlja toliko rizik za prenos korona virusa, već da su najveći rizik korisnici tih površina. Jovanovićeva je naglasila da je važno ponašanje, odnosno primena mera.

Srbija 31.07.2020 | 18:09
“Prije nego što odete na bazen, dobro razmislite”

- Bazen i sama voda, prema najnovijim istraživanjima, ne predstavljaju toliko rizik za prenos virusa. Jedini i najveći rizik su korisnici tih površina - objasnila je ona. Kazala je da je, za smanjenje rizika, neophodno obezebediti distancu i izvršiti trijažu ljudi, apelom da ne dolaze na takva mesta ako su bolesni.

- Ako je moguće obezbediti distancu na plažama rizik je manji, podvukla je ona. Pre nego što se ode na takva mesta, savetuje, da se dobro razmisli.

Direktor Centra za anesteziju i reanimaciju KCS prof. Nebojša Lađević, na pitanje da li postoji mogućnost zaštite od virusa ishranom ili dodacima, rekao je da nije potrebno preventivno uzimati lekove kao što su antibiotici.

- Dovoljno je odmoriti organizam. Znam da je teško u stresnim vremenima biti van stresa. Organizam koji je odmoran, u koji unosi dovoljno tečnosti, minerala i vitamima, maksimalno je spreman na odbranu, rekao je on.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bl

31.07.2020 19:38

Na banji vrucici Teslic u bazenu 500 kupaca a krizni štab dozvolio okupljanje 50 ljudi na jednom mjestu. Ko je ovdje lud?

ODGOVORITE
Name

Lili

31.07.2020 20:36

Svi spominjete mjere i puna vam usta kriznog staba svaki jbn dan. Gdje taj krizni stab bazeni, s. centri, klubovi muzika u zivo svaki dan ili ti svaki vikend. Inspekcija.?? Gdje su da ih nije jbl korona ili nemaju muda uvesti aparthejd

ODGOVORITE
Name

DOBOJ

31.07.2020 21:24

Pa zar nije toplo rekli ste svi vi "strucnjaci" nece biti virusa preko ljeta????? Recite iskreno nemamo pojma kako se virus prenosi vazduhom itd...Posteno je reci neznam i to je to !!!! Vi strucnjaci ste predlozili restriktivne mjere a nas je to u repupublici Srpskoj unistilo posve!!!Ovaj nas baja samo gleda u Vuleta a Srbija jaca od nas sto puta i mi sad donji!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

KIKI

01.08.2020 00:46

OĆEMO NESTOROVIĆA , NAŠEG CAR JUNAKA

ODGOVORITE
Name

Kupačice moja

01.08.2020 08:01

E al Premijerka je iz Teslica vlada ulozila pare u Banju mora da radi???

ODGOVORITE