Одмори: Апел грађанима да штите имовину

Полицијска управа Бијељина апеловала је да грађани приликом одласка на одморе заштите своју имовину, како њихов дом не би био мета потецијалног напада лопова, саопштено је из ове управе.

Република Српска 30.07.2020 | 20:40
Одмори: Апел грађанима да штите имовину

У саопштењу је наведено да статистика показује да се највише провала догађа за вријеме годишњег одмора и у дане викенда, када грађани нису у кући или стану, па из Управе савјетују грађанима да и сами предузму одређене мјере заштите.

 
"Ако идете на годишњи одмор, о томе обавијестите комшије како би обратили пажњу на вашу имовину док нисте ту. Ако сте у могућности, поред главне браве, на улазним вратима уградите и додатну. Накит и новац повјерите на чување родбини или ставите у сеф неке банке. Фотографишите накит и драгоцјености због препознавања и лакшег проналаска. Запишите серијске бројеве скупоцјених уређаја /техничке робе/ и оружја", савјетују из Полицијске управе Бијељина.

У полицији наводе да грађани при одласку на одмор не спуштају ролетне на прозорима до краја, јер извршиоци кривичних дјела на штету имовине, и то прате.

"Ако примијете да су ролетне спуштене неколико дана, одмах ће закључити да у стану нема никог. Не остављајте поруке на друштвеним мрежама и другим јавним мјестима, а о свом одсуству обавијестите само оне које је неопходно", наведено је у саопштењу.

Полицијска управа Бијељина апелује на грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине, као и да пријаве полицији кретања сумњивих и непознатих лица и возила, нарочито у насељима и улицама са малом фреквенцијом кретања лица и возила.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЗВОРНИК

30.07.2020 20:54

А како се заштитити од половине лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индира

31.07.2020 09:06

Лопов лопова увијек осјети

Name

Ненад

31.07.2020 16:15

Питам само колико сте ви опљацкали градјане,да ви то радите легално и по закону.Ја када додјем само за један викенд или годисњи куци висе будем покусан да ме ви опљацкате него за 10 година проведених у Њемацкој.

Name

Крузоо

30.07.2020 21:04

Па ста вам раде толики инспектори који само испијају кафе са наоцалима и торбицама и дизу плату .Ало расвјетлите провале радите то вам је посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познаник

30.07.2020 21:05

Ма где људи иду на одмор не лупајте испуцали им годисњс на корону а нигде се ни немозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахааа

30.07.2020 23:20

У ком свијету ви зивите. Требали сте написати и којим комсијама да казу гдје иду и кад се врацају. Ви сте комедија, а не полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Гавран

30.07.2020 23:24

==Фотографисите накит и драгоцјености због лаксег проналаска;=а онда онај коме то треба це имати увид за даљњу лаксу процјену.Рекло би се да има доста богатих.ПС; Инаце све слике сто су на телефону,компјутеру,нису само васе.Осим оних које су израдјене на траци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

31.07.2020 02:33

Бурке И братија су криминалци И нетреба Им плацати никаква порезе него купи пуску И цувајсе сам то у преводу казе бурлетова Криминална полиција која и сама плацка градјане

ОДГОВОРИТЕ