Odmori: Apel građanima da štite imovinu

Policijska uprava Bijeljina apelovala je da građani prilikom odlaska na odmore zaštite svoju imovinu, kako njihov dom ne bi bio meta potecijalnog napada lopova, saopšteno je iz ove uprave.

Republika Srpska 30.07.2020 | 20:40
Odmori: Apel građanima da štite imovinu

U saopštenju je navedeno da statistika pokazuje da se najviše provala događa za vrijeme godišnjeg odmora i u dane vikenda, kada građani nisu u kući ili stanu, pa iz Uprave savjetuju građanima da i sami preduzmu određene mjere zaštite.

 
"Ako idete na godišnji odmor, o tome obavijestite komšije kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu. Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lakšeg pronalaska. Zapišite serijske brojeve skupocjenih uređaja /tehničke robe/ i oružja", savjetuju iz Policijske uprave Bijeljina.

U policiji navode da građani pri odlasku na odmor ne spuštaju roletne na prozorima do kraja, jer izvršioci krivičnih djela na štetu imovine, i to prate.

"Ako primijete da su roletne spuštene nekoliko dana, odmah će zaključiti da u stanu nema nikog. Ne ostavljajte poruke na društvenim mrežama i drugim javnim mjestima, a o svom odsustvu obavijestite samo one koje je neophodno", navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama sa malom frekvencijom kretanja lica i vozila.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ZVORNIK

30.07.2020 20:54

A kako se zaštititi od polovine lopova.

ODGOVORITE
Name

Indira

31.07.2020 09:06

Lopov lopova uvijek osjeti

Name

Nenad

31.07.2020 16:15

Pitam samo koliko ste vi opljackali gradjane,da vi to radite legalno i po zakonu.Ja kada dodjem samo za jedan vikend ili godisnji kuci vise budem pokusan da me vi opljackate nego za 10 godina provedenih u Njemackoj.

Name

Kruzoo

30.07.2020 21:04

Pa sta vam rade toliki inspektori koji samo ispijaju kafe sa naocalima i torbicama i dizu platu .Alo rasvjetlite provale radite to vam je posao.

ODGOVORITE
Name

Poznanik

30.07.2020 21:05

Ma gde ljudi idu na odmor ne lupajte ispucali im godisnjs na koronu a nigde se ni nemoze

ODGOVORITE
Name

Ahahaaa

30.07.2020 23:20

U kom svijetu vi zivite. Trebali ste napisati i kojim komsijama da kazu gdje idu i kad se vracaju. Vi ste komedija, a ne policija.

ODGOVORITE
Name

Crni Gavran

30.07.2020 23:24

==Fotografisite nakit i dragocjenosti zbog lakseg pronalaska;=a onda onaj kome to treba ce imati uvid za daljnju laksu procjenu.Reklo bi se da ima dosta bogatih.PS; Inace sve slike sto su na telefonu,kompjuteru,nisu samo vase.Osim onih koje su izradjene na traci.

ODGOVORITE
Name

Galeb

31.07.2020 02:33

Burke I bratija su kriminalci I netreba Im placati nikakva poreze nego kupi pusku I cuvajse sam to u prevodu kaze burletova Kriminalna policija koja i sama placka gradjane

ODGOVORITE