Нина Бадрић: Многи што зависе од музике остали су гладни

Хрватска пјевачица Нина Бадрић огласила се путем друштвених мрежа и послала апел властима своје земље да омогуће музичарима да почну да раде и стварају.

Забава 28.07.2020 | 14:30
Нина Бадрић: Многи што зависе од музике остали су гладни

Нина је истакла да већ пола године она и њене колеге не могу да раде због корона вируса, те да су музичари можда једини који су остали ускраћени за дозволу за обављање посла од ког живе.

"Чини ми се да смо једина професија која је остала у лоцкдоwн-у (прим. аут. закључани). Нису донесене јасне мјере на који начин и под којима захтјевима и ми музичари можемо радити. Ово није хоби, ово је озбиљан посао", напомиње пјевачица.

Но, пјевачица није скренула пажњу само на пјеваче, већ и на много људе који сарађују са њима (бендови, организатори концерата...), те истакла да су многе породице угрожене.

"Ово није хоби, ово није шала. Од овог посла зависи егзистенција јако пуно људи, а многи су због тога остали гладни и крпе некако крај са крајем. Молим Министарство да се огласи по питању нас музичара и да нам отвори могућност, било како, наравно под свима мјерама јер је здравље набитније, да поново почнемо да радимо", замолила је Бадрићева.

Пјевачица је на крају истакла да је музика нешто што свима уљепшава и увесељава живот.

"Желимо радити, желимо да стварамо даље и будемо увијек на првом фронту када су поготово у питању хуманитарни концерти и ствари које ми музичари понесемо на нашим леђима", рекла је на самом крају свог обраћања.

 

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лела

28.07.2020 12:50

И јесте били претјерали, како цете сада плацати силиконе кад вам издувају из усана и јагодица ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

28.07.2020 14:18

Ко да вас гледа и слуса висе.Радници који су остали без посла и крпе крај са крајем.Народ се не смоје окупљати,а ви би концерте.Окрените се око себе,па погледајте ста је сиротиње.Нисте све требали потросити на луксуз.Требали сте скромније зивјети.

Name

реалан

28.07.2020 13:15

продај своју вилу, викендице, станове на мору! не пи сампањац него воду из цесме! не једи ракове, скољке и остале ствари него брале фино боранију са пијаце и мозес фино кроз кризу! оооо бозе сад ови који су се разбацивали новцем да кукају

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕВЕ

28.07.2020 13:30

Хоце сви да буду пјеваци и пјевацице. Мотику па у њиву , нема хљеба без мотике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

28.07.2020 13:36

Ако је иста добро у времену дистанцирања, маски, страха то је одмор од пјеваљки и уопсте тог сљама ције су силиконске с.се и г.зице непрестано висиле на свим могуцим медијима данасњице. Нека ми опросте малобројни као сто је Ј.Томасевиц и јос понеки, који имају и глас и достојанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

28.07.2020 13:50

Браво Лела, немам више шта рећи

ОДГОВОРИТЕ