Nina Badrić: Mnogi što zavise od muzike ostali su gladni

Hrvatska pjevačica Nina Badrić oglasila se putem društvenih mreža i poslala apel vlastima svoje zemlje da omoguće muzičarima da počnu da rade i stvaraju.

Zabava 28.07.2020 | 14:30
Nina Badrić: Mnogi što zavise od muzike ostali su gladni

Nina je istakla da već pola godine ona i njene kolege ne mogu da rade zbog korona virusa, te da su muzičari možda jedini koji su ostali uskraćeni za dozvolu za obavljanje posla od kog žive.

"Čini mi se da smo jedina profesija koja je ostala u lockdown-u (prim. aut. zaključani). Nisu donesene jasne mjere na koji način i pod kojima zahtjevima i mi muzičari možemo raditi. Ovo nije hobi, ovo je ozbiljan posao", napominje pjevačica.

No, pjevačica nije skrenula pažnju samo na pjevače, već i na mnogo ljude koji sarađuju sa njima (bendovi, organizatori koncerata...), te istakla da su mnoge porodice ugrožene.

"Ovo nije hobi, ovo nije šala. Od ovog posla zavisi egzistencija jako puno ljudi, a mnogi su zbog toga ostali gladni i krpe nekako kraj sa krajem. Molim Ministarstvo da se oglasi po pitanju nas muzičara i da nam otvori mogućnost, bilo kako, naravno pod svima mjerama jer je zdravlje nabitnije, da ponovo počnemo da radimo", zamolila je Badrićeva.

Pjevačica je na kraju istakla da je muzika nešto što svima uljepšava i uveseljava život.

"Želimo raditi, želimo da stvaramo dalje i budemo uvijek na prvom frontu kada su pogotovo u pitanju humanitarni koncerti i stvari koje mi muzičari ponesemo na našim leđima", rekla je na samom kraju svog obraćanja.

 

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Lela

28.07.2020 14:50

I jeste bili pretjerali, kako cete sada placati silikone kad vam izduvaju iz usana i jagodica 🤣

ODGOVORITE
Name

Pa

28.07.2020 16:18

Ko da vas gleda i slusa vise.Radnici koji su ostali bez posla i krpe kraj sa krajem.Narod se ne smoje okupljati,a vi bi koncerte.Okrenite se oko sebe,pa pogledajte sta je sirotinje.Niste sve trebali potrositi na luksuz.Trebali ste skromnije zivjeti.

Name

realan

28.07.2020 15:15

prodaj svoju vilu, vikendice, stanove na moru! ne pi sampanjac nego vodu iz cesme! ne jedi rakove, skoljke i ostale stvari nego brale fino boraniju sa pijace i mozes fino kroz krizu! oooo boze sad ovi koji su se razbacivali novcem da kukaju

ODGOVORITE
Name

EVE

28.07.2020 15:30

Hoce svi da budu pjevaci i pjevacice. Motiku pa u njivu , nema hljeba bez motike.

ODGOVORITE
Name

Olja

28.07.2020 15:36

Ako je ista dobro u vremenu distanciranja, maski, straha to je odmor od pjevaljki i uopste tog sljama cije su silikonske s.se i g.zice neprestano visile na svim mogucim medijima danasnjice. Neka mi oproste malobrojni kao sto je J.Tomasevic i jos poneki, koji imaju i glas i dostojanstvo.

ODGOVORITE
Name

Nikola

28.07.2020 15:50

Bravo Lela, nemam više šta reći

ODGOVORITE