Лажни бизнисмени “зарадили” 70 милиона долара

На 16 локација на територији Републике Србије данас је извршен претрес станова и ухапшено је 11 лица – држављана Србије, Црне Горе, Аустралије и Републике Филипини.

Србија 24.07.2020 | 13:11
Лажни бизнисмени “зарадили” 70 милиона долара

Како је саопштило Тужилаштво за организовани криминал, за наведена лица постоји основана сумња да су као организована криминална група у периоду од 2011. године до данас, учествовала у стварању, промовисању и организацији најмање 16 лажних инвестиционих платформи користећи се интернетом и онлајн веб страницама, пише Блиц.

Ова група је проналазила инвеститоре широм свијета, укључујући и оне у Сјеверном округу државе Тексас, који су инвестирали у лажне инвестиционе платформе за бинарне опције гдје су припадници групе стварали лажне трговинске трансакције, лажне потврде о подизању новца као и лажне потврде о пребацивању новца.

Припадници организоване криминалне групе су лица која су пристала да инвестирају, служећи се лажним идентитетима и користећи лажне титуле, путем емаил-а или путем видеоконференциских веза упућивали да пребаце своје “инвестиције” на међународне банковне рачуне повезане са организатором ове групе.

Након тога група је по налогу организатора затварала ове лажне инвестиционе платфоме и након неког времена поново отварала нове са истим већ разрађеним методом рада. На овај начин постоји основана сумња да су организатор и припадници ове групе прибавили корист у износу од више од 70 милиона долара.

Свим лицима лишеним слободе одређено је задржавање, након чега ће бити саслушани у поступку међународне правне помоћи коју Република Србија пружа надлежним правосудним органима Сједињених Америчких Држава.

Ова акција спроведена је у сарадњи Тужилаштва за организовани криминал, Службе за борбу против организованог криминала са надлежним правосудним органима Сједињених Америчких Држава – Федералним Истражним Бироом.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

аплауз

24.07.2020 11:37

свака им цас,треба их одма за министре. то је способност њихова да одраде такву комбинацију а наси мајмуни их никад не би ни хапсили да им нису амери јавили. свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јое

24.07.2020 14:22

Одма за министре у Влади РС!Сваки од њих је способнији од насег министра привреде.

Name

Сима

25.07.2020 21:06

Стварно су децки способни и познају трзисте капитала, свака цаст!

Name

боранија

24.07.2020 12:38

Јадни они.А да имају "државу" па да оснују банке не би се овако провели.

ОДГОВОРИТЕ