Петиција групе љекара за смјену Кризног штаба

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да разумије фрустрацију медицинских радника који су потписали петицију за смјену Кризног штаба, јер је свјесна да су под великим притиском и да се већ шест мјесеци боре против корона вируса, али и позвала да у борби против те болести буду уједињени.

Србија 24.07.2020 | 12:44
Петиција групе љекара за смјену Кризног штаба

Гостујући на ТВ Пинк, Брнабић је навела и да у писму те групе љекара, које су послали Влади Србије, није прочитала ниједан нови приједлог у борби против короне, већ су позвали грађане на поштовање епидемиолошких мјера Кризног штаба, чију, наводи, смјену траже.

– Разумијем сву фрустрацију због кризе коју је вирус корона изазвао, посебно медицинских радника, не само код нас, већ и свуда у свијету, јер се они шест мјесеци боре са овим. Разумијем и петицију, јер је здравствени систем због притиска на ивици колапса, али покажите ми систем у свијету који није на ивици колапса – упитала је Брнабић.

Казала је да су здравствени системи много развијенијих земаља били у колапсу и подсјетила на слике из марта и априла које су долазиле из Шпаније, Француске и Италије, гдје су људи умирали у чеконицама и на ходницима болница или код куће, јер није било мјеста у болницама.

Брнабић је додала да ипак у тим земљама није било петиција, као код нас, за смјену епидемиолога и осталих медицинских стручњака.

Премијерка каже да у писму групе љекара види доста “контрадикторности” и навела да је лоше када се овако важна ситуација, као што је борба против короне, користи за политичку борбу.

– Ја сам се на сједници Кризног штаба извинила свим стручњацима који тамо сједе, зато што сви ти напади нису напади на њих, већ на предсједника Вучића и читаву владу – навела је Брнабић.

Навела је да се садашња власт и Кризни штаб од почетка епидемије боре и са бројним незадовољствима дијела друштва, те подсјетила да када су уведене рестриктивне мјере један дио грађана је због тога “лупао у шерпе” и тврдио да вирус није опасан и да није у реду људе затварати у куће.

– Онда, када смо попустили мјере, али подсјећам да никада нисмо прогласили крај епидемије, већ смо рекли да све мјере остају као препорука, онда су нас критиковали зашто смо укинули ванредне мјере и позвали на личну одговорност. Па ви сте тражили личну одговорност… – рекла је Брнабић.

Навела је да су били критиковани и због сумње да Србија нема довољан број респиратора, иако их је, каже, било, а онда када је држава почела да набавља респираторе са више страна били су критиковани за трошење новца на респираторе који нису потребни у толикој мјери.

– Имам утисак да све што ми радимо није добро и да је увијек супротно – закључила је Брнабић.

(Тањуг)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Ћале

24.07.2020 10:52

Чуј ријечи, разумије фрустрацију?! Зашто би била фрустрација? Она очигледно зна и разлог, док зове фрустрација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

24.07.2020 11:08

Поздрављам петицију за смјену кризног стаба. То су дупеавлакацхи због цијих неадекватних мјера пати народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.07.2020 11:26

Слазем се. Ухљеби странацки.

Name

Народ је крив!

24.07.2020 14:28

Да се наставило пратити мјере неби до тога досло.али мора се мало и на лупање објеката. Ја би их све који су дрски били и нису се придрзавали мјера пустио да цркну

Name

коректан закљуцак

24.07.2020 11:18

'– Имам утисак да све што ми радимо није добро и да је увијек супротно – закључила је Брнабић.' Ево, ово је ипак добро, добар утисак и закљуцак. Знаци није бас све да не ваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АТЛАНТИДА

24.07.2020 11:35

Наравно него смјена Кризног штаба који је изгубио повјерење код људи,штаба који је комплетан постављен по политичкој линији,а не по струци.Ови доктори који то траже су потпуно у праву и компетентни за оцјену њиховог рада.Доктор Кон,стално балансира и нема јасан став,али је у позним годинама и каријериста ,докторка КИСИЦ/Фауци/,пуна политичког ентузијазма,све филовано са набуситим Лончаром,који не трпи никакве критике и поставио се као свевисњи,све зна и велика доза човека који не трпи никакве коментаре који нису по његовој вољи.Смјена него шта,али од кога!?Важно је да су се огласили доктори који с правом траже смјену неспособног и политички обојеног штаба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубин

24.07.2020 12:12

Сад и умјетници у Србији пису петицију и подрзавају Медицинаре против кризног стаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко неби био

24.07.2020 12:16

Кад вас види био фрустриран? Какав однос према онима који највећи терет подносе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.07.2020 13:18

Прво правопис, а онда лекције.

Name

У РС

24.07.2020 12:18

У Републици Српској треба све смијенити и кризни штаб и Жељку и Висковица и Дзајића и Радојичића , ништа незнају а праве се паметни , глупи ко точак , стање све горе , тек сад се види како нису смјели уводити ванредно стање и полицијски час због тог неко мора одговарати јер су лагали народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.07.2020 13:31

Немој тако. Ми тих проблема немамо.

Name

Смесно

24.07.2020 12:28

Знаци треба довести докторе опозиционаре и они це ресити проблем короне.Има да нестане вирус ко руком однесен.Ахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

24.07.2020 12:30

Хоћел доћи смејна да је висе не гледам..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дос

24.07.2020 12:31

Треба ставити у стаб Дјиласа, Боска Обрадовица, Сергеја.Они це то ријесити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

24.07.2020 14:15

На жалост данас су петиције у моди.Само критика и само критика а при томе ништа да се предложи како да буде боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није влада и особље болнице

24.07.2020 14:30

Криво за оволико зртава и преоптереценог здравственог система вец сам народ који мисли да је паметнији од струке. Е то је та цијена сада.пустите такве нек цркају на ходницима.

ОДГОВОРИТЕ