Peticija grupe ljekara za smjenu Kriznog štaba

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da razumije frustraciju medicinskih radnika koji su potpisali peticiju za smjenu Kriznog štaba, jer je svjesna da su pod velikim pritiskom i da se već šest mjeseci bore protiv korona virusa, ali i pozvala da u borbi protiv te bolesti budu ujedinjeni.

Srbija 24.07.2020 | 12:44
Peticija grupe ljekara za smjenu Kriznog štaba

Gostujući na TV Pink, Brnabić je navela i da u pismu te grupe ljekara, koje su poslali Vladi Srbije, nije pročitala nijedan novi prijedlog u borbi protiv korone, već su pozvali građane na poštovanje epidemioloških mjera Kriznog štaba, čiju, navodi, smjenu traže.

– Razumijem svu frustraciju zbog krize koju je virus korona izazvao, posebno medicinskih radnika, ne samo kod nas, već i svuda u svijetu, jer se oni šest mjeseci bore sa ovim. Razumijem i peticiju, jer je zdravstveni sistem zbog pritiska na ivici kolapsa, ali pokažite mi sistem u svijetu koji nije na ivici kolapsa – upitala je Brnabić.

Kazala je da su zdravstveni sistemi mnogo razvijenijih zemalja bili u kolapsu i podsjetila na slike iz marta i aprila koje su dolazile iz Španije, Francuske i Italije, gdje su ljudi umirali u čekonicama i na hodnicima bolnica ili kod kuće, jer nije bilo mjesta u bolnicama.

Brnabić je dodala da ipak u tim zemljama nije bilo peticija, kao kod nas, za smjenu epidemiologa i ostalih medicinskih stručnjaka.

Premijerka kaže da u pismu grupe ljekara vidi dosta “kontradiktornosti” i navela da je loše kada se ovako važna situacija, kao što je borba protiv korone, koristi za političku borbu.

– Ja sam se na sjednici Kriznog štaba izvinila svim stručnjacima koji tamo sjede, zato što svi ti napadi nisu napadi na njih, već na predsjednika Vučića i čitavu vladu – navela je Brnabić.

Navela je da se sadašnja vlast i Krizni štab od početka epidemije bore i sa brojnim nezadovoljstvima dijela društva, te podsjetila da kada su uvedene restriktivne mjere jedan dio građana je zbog toga “lupao u šerpe” i tvrdio da virus nije opasan i da nije u redu ljude zatvarati u kuće.

– Onda, kada smo popustili mjere, ali podsjećam da nikada nismo proglasili kraj epidemije, već smo rekli da sve mjere ostaju kao preporuka, onda su nas kritikovali zašto smo ukinuli vanredne mjere i pozvali na ličnu odgovornost. Pa vi ste tražili ličnu odgovornost… – rekla je Brnabić.

Navela je da su bili kritikovani i zbog sumnje da Srbija nema dovoljan broj respiratora, iako ih je, kaže, bilo, a onda kada je država počela da nabavlja respiratore sa više strana bili su kritikovani za trošenje novca na respiratore koji nisu potrebni u tolikoj mjeri.

– Imam utisak da sve što mi radimo nije dobro i da je uvijek suprotno – zaključila je Brnabić.

(Tanjug)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Ćale

24.07.2020 10:52

Čuj riječi, razumije frustraciju?! Zašto bi bila frustracija? Ona očigledno zna i razlog, dok zove frustracija.

ODGOVORITE
Name

Bravo

24.07.2020 11:08

Pozdravljam peticiju za smjenu kriznog staba. To su dupeavlakachi zbog cijih neadekvatnih mjera pati narod.

ODGOVORITE
Name

Re

24.07.2020 11:26

Slazem se. Uhljebi stranacki.

Name

Narod je kriv!

24.07.2020 14:28

Da se nastavilo pratiti mjere nebi do toga doslo.ali mora se malo i na lupanje objekata. Ja bi ih sve koji su drski bili i nisu se pridrzavali mjera pustio da crknu

Name

korektan zakljucak

24.07.2020 11:18

'– Imam utisak da sve što mi radimo nije dobro i da je uvijek suprotno – zaključila je Brnabić.' Evo, ovo je ipak dobro, dobar utisak i zakljucak. Znaci nije bas sve da ne valja.

ODGOVORITE
Name

ATLANTIDA

24.07.2020 11:35

Naravno nego smjena Kriznog štaba koji je izgubio povjerenje kod ljudi,štaba koji je kompletan postavljen po političkoj liniji,a ne po struci.Ovi doktori koji to traže su potpuno u pravu i kompetentni za ocjenu njihovog rada.Doktor Kon,stalno balansira i nema jasan stav,ali je u poznim godinama i karijerista ,doktorka KISIC/Fauci/,puna političkog entuzijazma,sve filovano sa nabusitim Lončarom,koji ne trpi nikakve kritike i postavio se kao svevisnji,sve zna i velika doza čoveka koji ne trpi nikakve komentare koji nisu po njegovoj volji.Smjena nego šta,ali od koga!?Važno je da su se oglasili doktori koji s pravom traže smjenu nesposobnog i politički obojenog štaba!

ODGOVORITE
Name

Bubin

24.07.2020 12:12

Sad i umjetnici u Srbiji pisu peticiju i podrzavaju Medicinare protiv kriznog staba.

ODGOVORITE
Name

Ko nebi bio

24.07.2020 12:16

Kad vas vidi bio frustriran? Kakav odnos prema onima koji najveći teret podnose!

ODGOVORITE
Name

Re

24.07.2020 13:18

Prvo pravopis, a onda lekcije.

Name

U RS

24.07.2020 12:18

U Republici Srpskoj treba sve smijeniti i krizni štab i Željku i Viskovica i Dzajića i Radojičića , ništa neznaju a prave se pametni , glupi ko točak , stanje sve gore , tek sad se vidi kako nisu smjeli uvoditi vanredno stanje i policijski čas zbog tog neko mora odgovarati jer su lagali narod

ODGOVORITE
Name

Re

24.07.2020 13:31

Nemoj tako. Mi tih problema nemamo.

Name

Smesno

24.07.2020 12:28

Znaci treba dovesti doktore opozicionare i oni ce resiti problem korone.Ima da nestane virus ko rukom odnesen.Ahahahaha

ODGOVORITE
Name

Cica

24.07.2020 12:30

Hoćel doći smejna da je vise ne gledam..

ODGOVORITE
Name

Dos

24.07.2020 12:31

Treba staviti u stab Djilasa, Boska Obradovica, Sergeja.Oni ce to rijesiti

ODGOVORITE
Name

Milutin

24.07.2020 14:15

Na žalost danas su peticije u modi.Samo kritika i samo kritika a pri tome ništa da se predloži kako da bude bolje.

ODGOVORITE
Name

Nije vlada i osoblje bolnice

24.07.2020 14:30

Krivo za ovoliko zrtava i preopterecenog zdravstvenog sistema vec sam narod koji misli da je pametniji od struke. E to je ta cijena sada.pustite takve nek crkaju na hodnicima.

ODGOVORITE