Тенкисти из Србије на "плесу тенкова" крај Москве

У Русији, на тенковском биатлону, познатом као "плес тенкова" у склопу предстојећих Међународним војних игара учествоваће и тенкисти Војске Србије.

Србија 24.07.2020 | 11:58
Тенкисти из Србије на "плесу тенкова" крај Москве

Припреме тенкиста Војске Србије ушле су у завршну фазу, на крају које ће бити одабрене три такмичарске и једна резервна посада, саопштено је данас из Војске Србије.

У овој фази припрема, на полигону "Пасуљанске ливаде", крај Ћуприје обједињено је гађање тенковским топом, противавионским и спрегнутим митраљезом.

Тенковски биатлон ће ове године бити одржан на полигону "Алабино" недалеко од Москве, од 23. августа до 5. септембра.

Такмичење обухвата савлађивање полигона на којем посаде тенкова треба да што брже пређу стазу дужине око четири километра, правилно савладају препреке и погоде циљеве тенковским топом, спрегнутим и противавионским митраљезом.

Састоји се из три фазе - индивидуалне трке, полуфиналне штафетне трке и финалне штафетне трке, а за титулу победника у финалу ће се такмичити четири најбоље екипе.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

24.07.2020 12:25

Наплесали смо се ми кроз историју за разне идеале. Само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боје

24.07.2020 17:25

А сто сте офарбали тенкове? Јел зато сто су вам трули, јер сте све новце вец одавно покрали, а нове немате циме створити. Зивите од ММФ кредита, а они не дају улагање у наорузање. Ахахааа, ја ми јунака, црвени, зелени, плави и зути тенкови. Бјезте у суму док вас народ није за крагну дохватио. И вас и НАТОвце

ОДГОВОРИТЕ