Tenkisti iz Srbije na "plesu tenkova" kraj Moskve

U Rusiji, na tenkovskom biatlonu, poznatom kao "ples tenkova" u sklopu predstojećih Međunarodnim vojnih igara učestvovaće i tenkisti Vojske Srbije.

Srbija 24.07.2020 | 11:58
Tenkisti iz Srbije na "plesu tenkova" kraj Moskve

Pripreme tenkista Vojske Srbije ušle su u završnu fazu, na kraju koje će biti odabrene tri takmičarske i jedna rezervna posada, saopšteno je danas iz Vojske Srbije.

U ovoj fazi priprema, na poligonu "Pasuljanske livade", kraj Ćuprije objedinjeno je gađanje tenkovskim topom, protivavionskim i spregnutim mitraljezom.

Tenkovski biatlon će ove godine biti održan na poligonu "Alabino" nedaleko od Moskve, od 23. avgusta do 5. septembra.

Takmičenje obuhvata savlađivanje poligona na kojem posade tenkova treba da što brže pređu stazu dužine oko četiri kilometra, pravilno savladaju prepreke i pogode ciljeve tenkovskim topom, spregnutim i protivavionskim mitraljezom.

Sastoji se iz tri faze - individualne trke, polufinalne štafetne trke i finalne štafetne trke, a za titulu pobednika u finalu će se takmičiti četiri najbolje ekipe.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

24.07.2020 12:25

Naplesali smo se mi kroz istoriju za razne ideale. Samo naprijed

ODGOVORITE
Name

Re Boje

24.07.2020 17:25

A sto ste ofarbali tenkove? Jel zato sto su vam truli, jer ste sve novce vec odavno pokrali, a nove nemate cime stvoriti. Zivite od MMF kredita, a oni ne daju ulaganje u naoruzanje. Ahahaaa, ja mi junaka, crveni, zeleni, plavi i zuti tenkovi. Bjezte u sumu dok vas narod nije za kragnu dohvatio. I vas i NATOvce

ODGOVORITE