Јерусалем: У протестима ухапшено 55 лица

Израелска полиција употребила је водене топове да би растјерала демонстранте у Јерусалиму и ухапсила 55 лица након сукоба током демонстрација против израелског премијера Бењамина Нетањахуа.

Свијет 24.07.2020 | 10:19
Јерусалем: У протестима ухапшено 55 лица

Израелци су организовали низ демонстрација у посљедњих неколико седмица, позивајући Нетањахуа да поднесе оставку због оптужби за корупцију и лошег управљања ситуацијом током пандемије вируса корона.

Протести близу резиденције израелског премијера почели су синоћ и у већој мјери су били мирни. У близини је одржан и контрапротест на којем су учесници пружали подршку Нетањахуу, а два кампа била су одвојена металним барикадама и редовима полиције.

Полиција је саопштила да је одлучила да растјера демонстранте када су покушали да организују шетњу градом. Службеници полиције сукобили су се са демонстрантима, прије него што су употријебљени водени топови са четири камиона, јавио је АП.

Агенција додаје да се у неколико наврата чинило да камиони воденим топовима гађају демонстранте с леђа, док су учесници протеста покушавали да мирно напусте подручје.

(Срна)

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар