Босић: Очекујем да буџет сутра буде усвојен

"Очекујем да ће бити усвојен буџет, видио сам на Комисијама да су се данас појавили људи који су кључни, ако се сутра појаве и буде кворума сигуран сам да ће се усвојити", рекао је Младен Босић (СДС), делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 20.07.2020 | 18:28
Босић: Очекујем да буџет сутра буде усвојен

"Шеф клуба може да мијења, али не у капацитету члана колегија на сједници. ХДЗ би могао срушити буџет тако што неће доћи на сједницу", додао је Босић у изјави за Н1.

Каже да неће гласати, те је појаснио састав делегата у Клубу у Дому народа. 

"Нећу гласати. Ја сам делегат из Републике Српске, један од пет делегата из Републике Српске, једини из СДС-а, са четири из СНСД чиним Клуб делегата у Дому народа. Врло је компликовано објаснити како се бирају делегати; преко 14 гласова у Народној скупштини. Ја сам добио 14, СНСД је добио 28 што је довољно за два. Стварни однос би био 2 из СНСД, један СДС и два из других странака. СНСД је успио све оне странке убиједити да му дају гласове и тако добио трећег делегата. Онда се одлучивало хоће ли бити из опозиције или СНСД, СДА је дала глас", рекао је Босић.

Подсјетио је да је Народне скупштина Републике Српске донијела одлуку да се на нивоу БиХ они који представљају Републику Српску не учествују у доношењу одлука.

"Ја сам пристао да скренем пажњу на злоупотребу НСРС, ранијим одлукама СНСД-а, пријетњама да ће се увести санкције ако се гласа супротно. Мој глас у Дому народа ништа не значи. Да значи, да може промијенити ишта, ја бих гласао о важним темама", појаснио је Босић.

Појашњава да било како да он гласа, одлука неће бити промијењена због четири гласа СНСД-а.

Босић каже да је очекивао да неће бити сједнице, пошто је заражен Драган Човић.

"Страхујем, очекивао сам да неће бити сутрашње сједнице послије вијести да је позитиван Драган Човић. НИје могуће да није био у контакту са колегама из Колегија и Клуба ХДЗ-а, по правилу би сви требали у самоизолацију али то се није десило. Потпуно сам сигуран да се корона не сматра ни приближно озбиљном у Парламенту у односу на стварну ситуацију", рекао је Босић и додао:

"Ја сам носио маску, држим дистанцу и што се тога тиче мислим даје озбилније него прије али није довољно".

(БН)

Фото: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар