Bosić: Očekujem da budžet sutra bude usvojen

"Očekujem da će biti usvojen budžet, vidio sam na Komisijama da su se danas pojavili ljudi koji su ključni, ako se sutra pojave i bude kvoruma siguran sam da će se usvojiti", rekao je Mladen Bosić (SDS), delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Bosna i Hercegovina 20.07.2020 | 18:28
Bosić: Očekujem da budžet sutra bude usvojen

"Šef kluba može da mijenja, ali ne u kapacitetu člana kolegija na sjednici. HDZ bi mogao srušiti budžet tako što neće doći na sjednicu", dodao je Bosić u izjavi za N1.

Kaže da neće glasati, te je pojasnio sastav delegata u Klubu u Domu naroda. 

"Neću glasati. Ja sam delegat iz Republike Srpske, jedan od pet delegata iz Republike Srpske, jedini iz SDS-a, sa četiri iz SNSD činim Klub delegata u Domu naroda. Vrlo je komplikovano objasniti kako se biraju delegati; preko 14 glasova u Narodnoj skupštini. Ja sam dobio 14, SNSD je dobio 28 što je dovoljno za dva. Stvarni odnos bi bio 2 iz SNSD, jedan SDS i dva iz drugih stranaka. SNSD je uspio sve one stranke ubijediti da mu daju glasove i tako dobio trećeg delegata. Onda se odlučivalo hoće li biti iz opozicije ili SNSD, SDA je dala glas", rekao je Bosić.

Podsjetio je da je Narodne skupština Republike Srpske donijela odluku da se na nivou BiH oni koji predstavljaju Republiku Srpsku ne učestvuju u donošenju odluka.

"Ja sam pristao da skrenem pažnju na zloupotrebu NSRS, ranijim odlukama SNSD-a, prijetnjama da će se uvesti sankcije ako se glasa suprotno. Moj glas u Domu naroda ništa ne znači. Da znači, da može promijeniti išta, ja bih glasao o važnim temama", pojasnio je Bosić.

Pojašnjava da bilo kako da on glasa, odluka neće biti promijenjena zbog četiri glasa SNSD-a.

Bosić kaže da je očekivao da neće biti sjednice, pošto je zaražen Dragan Čović.

"Strahujem, očekivao sam da neće biti sutrašnje sjednice poslije vijesti da je pozitivan Dragan Čović. NIje moguće da nije bio u kontaktu sa kolegama iz Kolegija i Kluba HDZ-a, po pravilu bi svi trebali u samoizolaciju ali to se nije desilo. Potpuno sam siguran da se korona ne smatra ni približno ozbiljnom u Parlamentu u odnosu na stvarnu situaciju", rekao je Bosić i dodao:

"Ja sam nosio masku, držim distancu i što se toga tiče mislim daje ozbilnije nego prije ali nije dovoljno".

(BN)

Foto: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar