Свједок описао како се преврнуо аутобус са путницима из БиХ

Истина је да смо се преврнули, али није шест особа повријеђено у превртању аутобуса како су јавили медији у Хрватској, већ само возач.

Босна и Херцеговина 18.07.2020 | 15:35
Свједок описао како се преврнуо аутобус са путницима из БиХ

То за Радиосарајево.ба каже Фадил Даутовић, директор компаније Еуропабус, који је и сам био свједок саобраћајне незгоде у Тушиловићу код Карловца, када је у аутобусу словеначких регистрација који се преврнуо повријеђени путници из Босне и Херцеговине.

"Само да кажем да није ријеч о компанији Еуропобус Цазин, како су медији у Хрватској и БиХ писали, већ је компанија из Љубљане", додао је Даутовић, који је потврдио да су сви путници срећно стигли у Цазин.

Аутобус је возио из Берлина и Минхена преко Аустрије, Словеније и Хрватске за Босну и Херцеговину, а сви су путници држављани БиХ.

Саобраћај након незгоде био у прекиду, већ се повремено одвијао измјенично једном траком.

Уз помоћ дизалице аутобус је исправљен на точкове.

Даутовић је описао како се све догодило након несреће.

"Хитна помоћ је одмах, одвезли су возача. Након сат возач Харис Надаревић ми се јавио и рекао да се добро осјећа. Осталих пет путника није повријеђено, како су написали поједини медији из Хрватске. Дакле, само возач и то лакше. Морам похвалити и хрватске полицајце и болничаре који су сјајно реаговали и брзо стигли и пружили нам помоћ након шока. Ипак, није било једноставно, много су у аутбосу спавали", прича Даутовић.

До превртања је дошло јутрос у 4.43 часова. Увиђај на мјесту догађаја је завршен.

"Како ми је возач Надаревић рекао према њему је у сусрет ишао камион за чијим је управљачем возач сигурно заспао. Харис је покушао да се помакне у страну, али пошто није било банкине, аутобус је скренуо у јарак. Ту се нашла и бандера, која је зауставила аутобус и облажила теже посљедице несреће. Углавном, све се добро завршило", рекао је Фадил Даутовић, додајући да су сви путници били добро расположени прије и након несреће.

(Радиосарајево)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

18.07.2020 14:10

Да није заправо возач аутобуса заспао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2020 20:48

Ми смо заспали, а сељаци напали по мраку и све опљацкали. А сад це да плате, дебело!!!