Svjedok opisao kako se prevrnuo autobus sa putnicima iz BiH

Istina je da smo se prevrnuli, ali nije šest osoba povrijeđeno u prevrtanju autobusa kako su javili mediji u Hrvatskoj, već samo vozač.

Bosna i Hercegovina 18.07.2020 | 15:35
Svjedok opisao kako se prevrnuo autobus sa putnicima iz BiH

To za Radiosarajevo.ba kaže Fadil Dautović, direktor kompanije Europabus, koji je i sam bio svjedok saobraćajne nezgode u Tušiloviću kod Karlovca, kada je u autobusu slovenačkih registracija koji se prevrnuo povrijeđeni putnici iz Bosne i Hercegovine.

"Samo da kažem da nije riječ o kompaniji Europobus Cazin, kako su mediji u Hrvatskoj i BiH pisali, već je kompanija iz Ljubljane", dodao je Dautović, koji je potvrdio da su svi putnici srećno stigli u Cazin.

Autobus je vozio iz Berlina i Minhena preko Austrije, Slovenije i Hrvatske za Bosnu i Hercegovinu, a svi su putnici državljani BiH.

Saobraćaj nakon nezgode bio u prekidu, već se povremeno odvijao izmjenično jednom trakom.

Uz pomoć dizalice autobus je ispravljen na točkove.

Dautović je opisao kako se sve dogodilo nakon nesreće.

"Hitna pomoć je odmah, odvezli su vozača. Nakon sat vozač Haris Nadarević mi se javio i rekao da se dobro osjeća. Ostalih pet putnika nije povrijeđeno, kako su napisali pojedini mediji iz Hrvatske. Dakle, samo vozač i to lakše. Moram pohvaliti i hrvatske policajce i bolničare koji su sjajno reagovali i brzo stigli i pružili nam pomoć nakon šoka. Ipak, nije bilo jednostavno, mnogo su u autbosu spavali", priča Dautović.

Do prevrtanja je došlo jutros u 4.43 časova. Uviđaj na mjestu događaja je završen.

"Kako mi je vozač Nadarević rekao prema njemu je u susret išao kamion za čijim je upravljačem vozač sigurno zaspao. Haris je pokušao da se pomakne u stranu, ali pošto nije bilo bankine, autobus je skrenuo u jarak. Tu se našla i bandera, koja je zaustavila autobus i oblažila teže posljedice nesreće. Uglavnom, sve se dobro završilo", rekao je Fadil Dautović, dodajući da su svi putnici bili dobro raspoloženi prije i nakon nesreće.

(Radiosarajevo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Skeptik

18.07.2020 14:10

Da nije zapravo vozač autobusa zaspao?

ODGOVORITE
Name

Re

18.07.2020 20:48

Mi smo zaspali, a seljaci napali po mraku i sve opljackali. A sad ce da plate, debelo!!!