Ситуација у Бијељини озбиљна, пацијенти у тешком стању

- Ситуација је изузетно озбиљна, пацијенти су у тешком здравственом стању, здравствени радници који брину о њима 24 сата, укључујући и  помоћно особље раде под изузетно тешким условима. Зато апелујем на све грађане да поштују све препоручене мјере заштите, јер једино  тако можемо имати  ситуацију под контролом. С друге стране морамо бити спремни за евентуалне нове пацијенте. Не смијемо дозволити пропусте било које врсте, јер здравље наших грађана је на првом мјесту”, рекао је проф. др Златко Максимовић.

Република Српска 18.07.2020 | 15:28
Ситуација у Бијељини озбиљна, пацијенти у тешком стању

Због погоршане епидемиолошке ситуације на подручју Бијељине, Кризни штаб Болнице “Свети Врачеви”, на челу са в.д. директором, проф. др Златком Максимовићем, већ трећи дан за редом, одржава састанке у циљу што бољег функционисања ове здравствене установе у кризној ситуацији.

Након јучерашње упућене иницијативе Штабу за ванредне ситуације Града Бијељина, за одржавање ХИТНЕ сједнице градског Штаба, данашњем састанку је присуствовао и замјеник градоначелника Марко Михајловић.

Вршилац дужности директора Болнице, проф. др Златко Максимовић инсистира на максималној посвећености овом задатку свих запослених у Болници, а посебан акценат је на Ковид болницу, гдје се налазе пацијенти који захтијевају лијечење.

Из Кризног штаба Болнице се наглашава да је неопходно да се схвати озбиљност ситуације и очекује да се сви који су надлежни, одговорно односе у рјешавању проблема. 

Након стручног колегија и састанка болничког кризног штаба, ком је присуствовао и замјеник градоначелника Марко Михајловић, проф. др Максимовић, са сарадницима, је обишао и Ковид болницу, како би сагледао стање и предузео потребне мјере.

- Ситуација је изузетно озбиљна, пацијенти су у тешком здравственом стању, здравствени радници који брину о њима 24 сата, укључујући и  помоћно особље раде под изузетно тешким условима. Зато апелујем на све грађане да поштују све препоручене мјере заштите, јер једино   тако можемо имати  ситуацију под контролом. С друге стране морамо бити спремни за евентуалне нове пацијенте. Не смијемо дозволити пропусте било које врсте, јер здравље наших грађана је на првом мјесту”, рекао је проф. др Максимовић.

У циљу што ефикасније борбе против вируса корона и стављања епидемилошке ситуације под контролу, проф. др Максимовић очекује у понедељак, 20. јула, долазак начелника Клинике интензивне медицине за нехирушке гране УКЦ Бања Лука, примаријус професора Пеђе Ковачевића и начелницу Клинике за инфективне болести УКЦ, проф. др Антонију Верхаз, како би заједно процијенили ситуацију и предузели додатне кораке у борби против вируса корона.

јзу.болницабијељина.цом/

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Семберац из Улма

18.07.2020 14:12

Бас ме интересује засто градонацелник Мициц није био присутан, ЛОПОВИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

18.07.2020 15:15

Мићо је на одмору. Пет дана Јахорина па пет дана Златибор. Градски штаб није засједао 12 дана!???

Name

Ре

19.07.2020 08:49

Ови сви Бијељински папци одјеном имају апартмане на Златибору. Мало цудно. Ко не верује нека провери. Видецете колико Бн.папака има апартмане. Политика је рај за богацење.

Name

Народ

18.07.2020 14:32

"Ситуација у Бијељини озбиљна, пацијенти у тешком стању"... наравно кад у Бијељини мрацне силе покусавају народ убиједити да је бас Мицо Трецина прави кандидат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласац

18.07.2020 14:44

СВАКА ЦАСТ ЗЛАТКУ И ЉЕКАРИМА ЗА ТРУД А ГРАДЈАНИ ТРЕБА МАКСИМАЛНО ДА СЕ ЦУВАЈУ КАКО БИ СВИ БИЛИ У ФУНКЦИЈИ ИЗЛАЗА ИЗ ОВЕ СИТУАЦИЈЕ.СТО СВИ БУДУ ПОСТОВАЛИ МЈЕРЕ ЗАСТИТЕ БРЗЕ ЦЕ СЕ РИЈЕСИТИ ПРОБЛЕМ НЕ ЗАБОРАВИМО ДА НА СТИТИНЕ ПАЦИЈЕНАТА ИЗБЈЕГАВА ДА ИДЕ ЉЕКАРУ ЗБОГ ОСНОВНИХ БОЛЕСТИ СТО ЈЕ ТАКОДЈЕ ЈАКО ОПАСНО ЗАПУСТАТИ ЗДРАВЉЕ.ИСТО ТАКО МОЗЕМО НАОРАВИТИ ПРОБЛЕМ РАДНИЦИМА КОЈИ РАДЕ У ПРЕДУЗЕЦИМА ДА СЕ ЗАРАЗЕ ПА ДА И ОВО МАЛО ПРИВРЕДЕ СТАНЕ.МАСКА И ДИСТАНЦА НИСУ НЕКЕ ПРЕТЕСКЕ МЈЕРЕ БУДИМО ОДГОВОРНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2020 14:54

Цији си ти портпарол?

Name

Ре Неко

18.07.2020 17:09

Одлична униформа , лијепо сликање.

Name

БН

18.07.2020 14:46

Докторе, уз Вас смо. Не дајте се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласац

18.07.2020 17:42

НИСАМ НИЦИЈИ ПОТПАРОЛ АЛИ САМ ПРИСУСТВИВАО И ГЛЕДАО ОБОЛЕЛОГ ПАЦИЈЕНТА И ЊЕГОВУ ПОРОДИЦУ И ЈА САМ СУМЊАО У СВЕ ОВО ДИК НЕ ВИДИС КАКИ СЕ НЕКО МУЦИ КО ДОБИЈЕ УПАЛУ ПЛУЦА. СТА ТРЕБА У СВАКУ КУЦУ ДА УДЈЕ БОЛЕСТ ДА СЕ УВЈЕРИМО ДА КОРОНА ПОСТОЈИ.

Name

18.07.2020 15:13

Гдје су целни људи града Мицо и овај млади Дјурдјевиц да обидју болницу?Додик годинама прави кадровске греске у Бн,сто је заиста невјероватно за политицара његовог ранга,јер моземо га вољети или не он је најјаци политицар у РС.А Златку свака цаст,једино он мозе и има капацитет да ову болницу мало доведе у ред!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диоклецијан

18.07.2020 15:39

Градоначелник одржава сједнице кризног штаба на Златибору. Дио здравствених радника одговоран за експанзију короне у Бијељини. Нико не одговара. А народ ће све то заборавити до избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

18.07.2020 16:13

Опет ће народ гласати за 100 марака.

Name

Црни РС

19.07.2020 17:36

Цаст овим људима који раде у болници а ова опстинска багра, ма све то треба растјерати једном за сва времена да се олос никада висе не дохвати фотеље. А Мицо главоња, пуноглавац боље рецено а ста це он боље да се не појављује дебилцина једна да ста опет не изави као сто обицно ради малоумник један

ОДГОВОРИТЕ