Situacija u Bijeljini ozbiljna, pacijenti u teškom stanju

- Situacija je izuzetno ozbiljna, pacijenti su u teškom zdravstvenom stanju, zdravstveni radnici koji brinu o njima 24 sata, uključujući i  pomoćno osoblje rade pod izuzetno teškim uslovima. Zato apelujem na sve građane da poštuju sve preporučene mjere zaštite, jer jedino  tako možemo imati  situaciju pod kontrolom. S druge strane moramo biti spremni za eventualne nove pacijente. Ne smijemo dozvoliti propuste bilo koje vrste, jer zdravlje naših građana je na prvom mjestu”, rekao je prof. dr Zlatko Maksimović.

Republika Srpska 18.07.2020 | 15:28
Situacija u Bijeljini ozbiljna, pacijenti u teškom stanju

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Bijeljine, Krizni štab Bolnice “Sveti Vračevi”, na čelu sa v.d. direktorom, prof. dr Zlatkom Maksimovićem, već treći dan za redom, održava sastanke u cilju što boljeg funkcionisanja ove zdravstvene ustanove u kriznoj situaciji.

Nakon jučerašnje upućene inicijative Štabu za vanredne situacije Grada Bijeljina, za održavanje HITNE sjednice gradskog Štaba, današnjem sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović insistira na maksimalnoj posvećenosti ovom zadatku svih zaposlenih u Bolnici, a poseban akcenat je na Kovid bolnicu, gdje se nalaze pacijenti koji zahtijevaju liječenje.

Iz Kriznog štaba Bolnice se naglašava da je neophodno da se shvati ozbiljnost situacije i očekuje da se svi koji su nadležni, odgovorno odnose u rješavanju problema. 

Nakon stručnog kolegija i sastanka bolničkog kriznog štaba, kom je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović, prof. dr Maksimović, sa saradnicima, je obišao i Kovid bolnicu, kako bi sagledao stanje i preduzeo potrebne mjere.

- Situacija je izuzetno ozbiljna, pacijenti su u teškom zdravstvenom stanju, zdravstveni radnici koji brinu o njima 24 sata, uključujući i  pomoćno osoblje rade pod izuzetno teškim uslovima. Zato apelujem na sve građane da poštuju sve preporučene mjere zaštite, jer jedino   tako možemo imati  situaciju pod kontrolom. S druge strane moramo biti spremni za eventualne nove pacijente. Ne smijemo dozvoliti propuste bilo koje vrste, jer zdravlje naših građana je na prvom mjestu”, rekao je prof. dr Maksimović.

U cilju što efikasnije borbe protiv virusa korona i stavljanja epidemiloške situacije pod kontrolu, prof. dr Maksimović očekuje u ponedeljak, 20. jula, dolazak načelnika Klinike intenzivne medicine za nehiruške grane UKC Banja Luka, primarijus profesora Peđe Kovačevića i načelnicu Klinike za infektivne bolesti UKC, prof. dr Antoniju Verhaz, kako bi zajedno procijenili situaciju i preduzeli dodatne korake u borbi protiv virusa korona.

jzu.bolnicabijeljina.com/

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Semberac iz Ulma

18.07.2020 14:12

Bas me interesuje zasto gradonacelnik Micic nije bio prisutan, LOPOVI!!!

ODGOVORITE
Name

Miloš

18.07.2020 15:15

Mićo je na odmoru. Pet dana Jahorina pa pet dana Zlatibor. Gradski štab nije zasjedao 12 dana!???

Name

Re

19.07.2020 08:49

Ovi svi Bijeljinski papci odjenom imaju apartmane na Zlatiboru. Malo cudno. Ko ne veruje neka proveri. Videcete koliko Bn.papaka ima apartmane. Politika je raj za bogacenje.

Name

Narod

18.07.2020 14:32

"Situacija u Bijeljini ozbiljna, pacijenti u teškom stanju"... naravno kad u Bijeljini mracne sile pokusavaju narod ubijediti da je bas Mico Trecina pravi kandidat.

ODGOVORITE
Name

Glasac

18.07.2020 14:44

SVAKA CAST ZLATKU I LJEKARIMA ZA TRUD A GRADJANI TREBA MAKSIMALNO DA SE CUVAJU KAKO BI SVI BILI U FUNKCIJI IZLAZA IZ OVE SITUACIJE.STO SVI BUDU POSTOVALI MJERE ZASTITE BRZE CE SE RIJESITI PROBLEM NE ZABORAVIMO DA NA STITINE PACIJENATA IZBJEGAVA DA IDE LJEKARU ZBOG OSNOVNIH BOLESTI STO JE TAKODJE JAKO OPASNO ZAPUSTATI ZDRAVLJE.ISTO TAKO MOZEMO NAORAVITI PROBLEM RADNICIMA KOJI RADE U PREDUZECIMA DA SE ZARAZE PA DA I OVO MALO PRIVREDE STANE.MASKA I DISTANCA NISU NEKE PRETESKE MJERE BUDIMO ODGOVORNI.

ODGOVORITE
Name

Re

18.07.2020 14:54

Ciji si ti portparol?

Name

Ре Неко

18.07.2020 17:09

Одлична униформа , лијепо сликање.

Name

BN

18.07.2020 14:46

Doktore, uz Vas smo. Ne dajte se.

ODGOVORITE
Name

Glasac

18.07.2020 17:42

NISAM NICIJI POTPAROL ALI SAM PRISUSTVIVAO I GLEDAO OBOLELOG PACIJENTA I NJEGOVU PORODICU I JA SAM SUMNJAO U SVE OVO DIK NE VIDIS KAKI SE NEKO MUCI KO DOBIJE UPALU PLUCA. STA TREBA U SVAKU KUCU DA UDJE BOLEST DA SE UVJERIMO DA KORONA POSTOJI.

Name

Wv

18.07.2020 15:13

Gdje su celni ljudi grada Mico i ovaj mladi Djurdjevic da obidju bolnicu?Dodik godinama pravi kadrovske greske u Bn,sto je zaista nevjerovatno za politicara njegovog ranga,jer mozemo ga voljeti ili ne on je najjaci politicar u RS.A Zlatku svaka cast,jedino on moze i ima kapacitet da ovu bolnicu malo dovede u red!

ODGOVORITE
Name

Dioklecijan

18.07.2020 15:39

Gradonačelnik održava sjednice kriznog štaba na Zlatiboru. Dio zdravstvenih radnika odgovoran za ekspanziju korone u Bijeljini. Niko ne odgovara. A narod će sve to zaboraviti do izbora.

ODGOVORITE
Name

Mišo

18.07.2020 16:13

Opet će narod glasati za 100 maraka.

Name

Crni RS

19.07.2020 17:36

Cast ovim ljudima koji rade u bolnici a ova opstinska bagra, ma sve to treba rastjerati jednom za sva vremena da se olos nikada vise ne dohvati fotelje. A Mico glavonja, punoglavac bolje receno a sta ce on bolje da se ne pojavljuje debilcina jedna da sta opet ne izavi kao sto obicno radi maloumnik jedan

ODGOVORITE