Возачи и пекари кажњени због неношења маски

 - Градска инспекција је у вријеме пандемије вируса корона санкционисала два возача градског превоза, једног запосленика у пекари, те издала два прекршајна налога установи за смјештај старијих лица због непоштовања прописаних мјера заштите од ковида-19, рекли су за "Независне" у Одјељењу за инспекцијске послове.

Република Српска 18.07.2020 | 08:08
Возачи и пекари кажњени због неношења маски

Додали су да је Саобраћајна инспекција од 11. маја, кад је поново с радом почео градски јавни превоз, до 5. јула поступала превентивно, упозоравајући превознике, возаче и путнике на поштовање мјера.

"Саобраћајна инспекција је упутила допис свим превозницима да код улазних врата у аутобус поставе упозорења о обавезном ношењу заштитних маски, те да возачи не дозволе улаз у аутобус путницима који немају маску", казали су у овом одјељењу те додали да су након 5. јула почели с изрицањем казни.

Истакли су да су два возача кажњена са по 100 КМ због неношење заштитне маске на радном мјесту.

Навели су да је Здравствена инспекција од марта до јула издала 2.720 рјешења за самоизолацију особа у вези с ковидом-19.

"За непридржавање противепидемијских мјера изречена је новчана казна у укупном износу од 1.500 КМ издавањем два прекршајна налога социјалној установи за смјештај старих лица", рекли су у овом одјељењу.

Истакли су да су радника у пекари затеченог без маске казнили са 100 КМ.

Инспектори су такође у оквиру контроле лако кварљивих намирница узели узорке од девет привредних субјеката који се баве продајом сладоледа, а Институт за јавно здравство РС и Ветеринарски институт "Др Васо Бутозан" потврдили су да су сви узорци исправни за употребу.

"Као и сваке године у овом периоду узети су узорци због провјере здравствене исправности, и то код привредних субјеката који припремају и продају сладолед ван својих пословних просторија", казали су у Одјељењу за инспекцијске послове.

Додали су да, уз контролу ове омиљене љетне посластице, градски инспектори редовно обављају и контроле субјеката који се баве припремом и продајом хране.

"С обзиром на то да се налазимо у љетном периоду, приоритет је контрола лако кварљивих намирница: меса и месних прерађевина, млијека и млијечних производа, те посластица", истакли су у инспекцији.

(Независне) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Огорцена

18.07.2020 06:13

ОПЕТ ПО СИРОТИЊИ А ГАЗДЕ ПО БОЛНИЦАМА ЗАРАЗЕНЕ ЗБОГ БАХАТОСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

18.07.2020 06:23

Да народ зна колико су пекари у већини случајева неуредни не би никад хљеб јео. За њих треба без обзира на корону увести рукавице и маске трајно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Др

18.07.2020 06:54

Истина је то за пекаре, знам из личног искиства јер ми је посао захтијевао да улазим у пекаре, прераде меса, производњу колача, млијечне индустрије и све остале погоне за прехрану. Најнеуредније су пекаре као и транспорт пецива.

Name

срна ~Др

18.07.2020 07:19

Управо тако

Name

Пера

18.07.2020 06:56

Сиротиња је увијек ИЗНОСИЛА СВЕ ТЕРЕТЕ И САД ЦЕ!! Само по сиротињи ударајте тако је најлакше А ВИ СЕ БАХАТИТЕ!! БАР САКРИЈТЕ ДА СТЕ ЗАРАЗЕНИ!! Ал ви пуно радите ПА ЈЕ ВАМА СВЕ ДОЗВОЉЕНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

18.07.2020 07:50

Треба казнити све који се возе аутобусом. Нека иду пјешице кае немају друго рјешење. Гдје су им аура, дзипови..?

Name

Марко

18.07.2020 06:59

Ниста цудно, корт Бања лука исто особље не носи маску јуце клима ради или ради, на улазу, корт Малта Росуље. Продавница Драгана исто Росуље код зграде СНСД узас нове раднице не изају рацун а уз то обавезно украду 4 до 5 марака ко не зна цијене готов је. Јуце су мени на два артикла наплатиле 12 КМ а износ није могао бити већи од 7 КМ а кад затразим рацун блиједо гледају и јос питају стоце вам.инспекција под хитно тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадеЛукиц

18.07.2020 09:35

Па ко би други био казњен голица сиротиња раја

ОДГОВОРИТЕ