Vozači i pekari kažnjeni zbog nenošenja maski

 - Gradska inspekcija je u vrijeme pandemije virusa korona sankcionisala dva vozača gradskog prevoza, jednog zaposlenika u pekari, te izdala dva prekršajna naloga ustanovi za smještaj starijih lica zbog nepoštovanja propisanih mjera zaštite od kovida-19, rekli su za "Nezavisne" u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Republika Srpska 18.07.2020 | 08:08
Vozači i pekari kažnjeni zbog nenošenja maski

Dodali su da je Saobraćajna inspekcija od 11. maja, kad je ponovo s radom počeo gradski javni prevoz, do 5. jula postupala preventivno, upozoravajući prevoznike, vozače i putnike na poštovanje mjera.

"Saobraćajna inspekcija je uputila dopis svim prevoznicima da kod ulaznih vrata u autobus postave upozorenja o obaveznom nošenju zaštitnih maski, te da vozači ne dozvole ulaz u autobus putnicima koji nemaju masku", kazali su u ovom odjeljenju te dodali da su nakon 5. jula počeli s izricanjem kazni.

Istakli su da su dva vozača kažnjena sa po 100 KM zbog nenošenje zaštitne maske na radnom mjestu.

Naveli su da je Zdravstvena inspekcija od marta do jula izdala 2.720 rješenja za samoizolaciju osoba u vezi s kovidom-19.

"Za nepridržavanje protivepidemijskih mjera izrečena je novčana kazna u ukupnom iznosu od 1.500 KM izdavanjem dva prekršajna naloga socijalnoj ustanovi za smještaj starih lica", rekli su u ovom odjeljenju.

Istakli su da su radnika u pekari zatečenog bez maske kaznili sa 100 KM.

Inspektori su takođe u okviru kontrole lako kvarljivih namirnica uzeli uzorke od devet privrednih subjekata koji se bave prodajom sladoleda, a Institut za javno zdravstvo RS i Veterinarski institut "Dr Vaso Butozan" potvrdili su da su svi uzorci ispravni za upotrebu.

"Kao i svake godine u ovom periodu uzeti su uzorci zbog provjere zdravstvene ispravnosti, i to kod privrednih subjekata koji pripremaju i prodaju sladoled van svojih poslovnih prostorija", kazali su u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Dodali su da, uz kontrolu ove omiljene ljetne poslastice, gradski inspektori redovno obavljaju i kontrole subjekata koji se bave pripremom i prodajom hrane.

"S obzirom na to da se nalazimo u ljetnom periodu, prioritet je kontrola lako kvarljivih namirnica: mesa i mesnih prerađevina, mlijeka i mliječnih proizvoda, te poslastica", istakli su u inspekciji.

(Nezavisne) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ogorcena

18.07.2020 06:13

OPET PO SIROTINJI A GAZDE PO BOLNICAMA ZARAZENE ZBOG BAHATOSTI

ODGOVORITE
Name

Dr

18.07.2020 06:23

Da narod zna koliko su pekari u većini slučajeva neuredni ne bi nikad hljeb jeo. Za njih treba bez obzira na koronu uvesti rukavice i maske trajno.

ODGOVORITE
Name

Re Dr

18.07.2020 06:54

Istina je to za pekare, znam iz ličnog iskistva jer mi je posao zahtijevao da ulazim u pekare, prerade mesa, proizvodnju kolača, mliječne industrije i sve ostale pogone za prehranu. Najneurednije su pekare kao i transport peciva.

Name

srna ~Dr

18.07.2020 07:19

Upravo tako

Name

Pera

18.07.2020 06:56

Sirotinja je uvijek IZNOSILA SVE TERETE I SAD CE!! Samo po sirotinji udarajte tako je najlakše A VI SE BAHATITE!! BAR SAKRIJTE DA STE ZARAZENI!! Al vi puno radite PA JE VAMA SVE DOZVOLJENO!

ODGOVORITE
Name

Jovo

18.07.2020 07:50

Treba kazniti sve koji se voze autobusom. Neka idu pješice kae nemaju drugo rješenje. Gdje su im aura, dzipovi..?

Name

Marko

18.07.2020 06:59

Nista cudno, kort Banja luka isto osoblje ne nosi masku juce klima radi ili radi, na ulazu, kort Malta Rosulje. Prodavnica Dragana isto Rosulje kod zgrade SNSD uzas nove radnice ne izaju racun a uz to obavezno ukradu 4 do 5 maraka ko ne zna cijene gotov je. Juce su meni na dva artikla naplatile 12 KM a iznos nije mogao biti veći od 7 KM a kad zatrazim racun blijedo gledaju i jos pitaju stoce vam.inspekcija pod hitno tamo.

ODGOVORITE
Name

RadeLukic

18.07.2020 09:35

Pa ko bi drugi bio kaznjen golica sirotinja raja

ODGOVORITE