У седмици иза нас направљен је пун круг, и то на бициклу?!

У седмици иза нас направљен је пун круг. На бициклу, дакако. Возач је, очекивано, био највећи међу нама, Баја главом и брадом.

Република Српска 13.07.2020 | 16:07
У седмици иза нас направљен је пун круг, и то на бициклу?!

Пише: Миланка Ковачевић

У седмици иза нас направљен је пун круг. На бициклу, дакако. Возач је, очекивано, био највећи међу нама, Баја главом и брадом.

Колико у понедељак је рекао да ће буџет бити усвојен и да су избори извесни, да би на измаку недеље изјавио да је све пукло и да чак ни он, као врховни носилац знања и истина, не зна да ли ће било шта бити договорено. Док је забијао ескер у бх. сандук који му увек стоји при руци, додао је да је ово пропала земља. Није помињао да је као помахнитали зубар буши већ тридесет година. Он буши, а ми трпимо. Док на крају не узвикне: Вади!

Горело је у Србији прошле недеље. Намера да се уведе полицијски викенд је извела демонстранте на улице. Додик је, као познати легалиста, са своје стране рекао да нико нема право да руши зграде. Институције су већ друга ствар пошто их човек, са пајтосима из Председништва, не да руши, него растура.

Да на врућини не би палили институције и улудо трошили струју, на самом почетку седмице састале су се три мудре поглавице, сваки представник свога племена. Интенција им је била да реше државне проблеме док ми испушимо. Лулу мира, дакако.

Дуван је вероватно био домаћи пошто нас је прилицно ухватио, па смо омамљени посматрали како полиција хапси, и на скривено води место, људе који и даље питају: Ко је убио Давида?

Искуство говори да је тортура често последица необавештености. Јербо, да су ти људи знали да у овој срећној земљи на бициклу можете некажњено да питате само ако јашете, не би ни били радознали и чачкали Лукача док не спава. Овде закон у топузу, пардон, пендреку лежи. А за питања се плаћа. Они који су питали већ су отишли. Или су престали да буду радознали.

Напокон смо, након дугог низа година у којима су скривани финансијски извештаји ЕРС-а, сазнали са колико успеха се оно води на ползу свих грађана. И, да се разумемо, извештаји су скривани само зато што су људи који воде Електропривреду толико скромни да их је просто било стармота колико им добро иде. А мало и због урока, јер, поред тога што су скромни, то су и сујеверне персоне које намеравају још дуго да буду на бициклу.

Елелм, куцнули смо у дрво да их не урекнемо и открили да је цела Електропривреда за годину дана зарадила око 450 хиљада марака, као неки мало већи ресторан.

До следеће године, како нас је кренуло, и ову добит ће појести партијски термити, а ми ћемо се наћи у ситуацији да плаћамо да ЕРС ради. И то не из буџета, као што смо до сада навикли, него директно. Дође, рецимо, инкасант или порезник, свеједно. Позвони на врата и каже: "Ако желите да нам ЕРС ради и тиме чува суверенитет РС, а и да нам Баја јаше на бициклу и жонглира на репу хеликоптера док сече слободно небо изнад наших глава које је својом мудрошћу обезбедио, то морате и да платите". И, шта ће јадна мајка, што би рекао мудри начелник Билеће, него да одвеже рубац и пружи последњу марку само да смо ми слободни и да идемо на посао. То је тај нови тренд који се овде зачиње. За разлику од свих других који добијају плату за рад, ми ћемо плаћати да радимо.

У недељи када су православни прославили Светог Петра, овоземаљски Петар Социјалиста је прешао пут од голготе до рајских ливада. Наравно, све тече, па је и ово једна фаза, али је за Петра сваки дан на бициклу благослов.

А почетак недеље је донео заиста тежак ударац. Београдски Ало је пренео текст у коме се изволело оценити да је све што је вредело напустило несрећног министра и прешло у СПС са ове стране Дрине. Нису помињали да је министар са сумњивом дипломом, али јесу да има сумњиву подршку Дачића и СПС-а, што је далеко опасније.

Елем, крај седмице је донео за Петра благовест и то од ЦИК-а. Они су опсервирали да би одметнута фракција социјалиста са новим именом могла да доведе бираче у заблуду. Сад Перица ликује, а Селак и остали трагају за новом скраћеницом која ће осликавати њихово стање, само ће ставити друго паковање.

Није само Петар славио прошле недеље, него и СДС и њена фракција- одметнути Мићић. СДС је окупио Цицка, Мирка и Соњу уз светло лице мутног министра без портфеља из Русије, пардон, Србије. Још је Божа Пуб дефинисао каква је то карта, али је СДС одавно постао пандан Коштуници. Споровозна и необавештена. Зато је Мићић уз пратњу никога, рекао да су они нова прича са старим циљевима. А слободно је могао и ништа да не каже и све би остало исто.

И док су Свечана Додикова Странка, скраћено СДС и Свечана Додикова Странка Семберије или скраћено СДСС ломиле колач и саслуживале, о државном трошку, а партијским послом, за Теслић су летели прваци неке друге странке, а наше државе.

Са земље се више просто не разазнаје где почиње партија, а где се завршава република. У тој запитаности нам прође још једна недеља.

(Директпортал) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

РС

13.07.2020 14:20

РЕСПЕКТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

13.07.2020 14:54

Знаци "патриота" Бурло пресао са трактора на бицикло. Ја сам оцекивао прелазак на тенк на којем је досао у РС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

13.07.2020 14:54

Па није се српски народ борио за БХ него за РС. РС би била много напреднија да је независна. БХ је увијек била пропала прича а РС треба да буде независна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дане

13.07.2020 15:30

Сендвич са два колута саламе подригуше!

Name

Ре

13.07.2020 15:36

Дане ти опет прекоцио терапију

Name

Ре

13.07.2020 15:42

Па ко це вас признати биједо јадна највеци сте бијадници и јадовани у Европи реци крезава ботино ко це вас признати аааа???? Сто се не одцепите биједници да вам није Федерације љеба не би имали јести...

Name

Гроф

13.07.2020 15:01

Сјајан теxт,свака част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аца

13.07.2020 15:14

Респект.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као и увијек

13.07.2020 16:14

.....култура на нивоу

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

13.07.2020 17:58

Теби прође још једна недеља, ало мени је орошао живот у јаду и бједи од тих твојих описаних. Данас гледам плакате по мом селу: под овом заставом је створена Република Српска. 30 год СДС ДА, тачно је.али фали крај да је 30 година и уништавају под истом заставом. СДС и Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биро Рада

14.07.2020 04:35

Браво мајсторе...управо тако...погодак у мету...

Name

херцеговина

13.07.2020 18:44

Ова новинарка има више знања него сав ртрс заједно.И што је најважније има петљу.

ОДГОВОРИТЕ