Забринутост: Пораст заразе доласком туриста у Грчкој

Забринутост у Грчкој расте након што су у уторак регистрована 33 нова случаја заразе укључујући 21 особу која је у Грчку ушла ваздушним или копненим путем.

Свијет 09.07.2020 | 20:21
Забринутост: Пораст заразе доласком туриста у Грчкој
Греекцитyтимес пише да најновији подаци у фокус стављају двије борбе - помагање најзначајније туристичке гране у Грчкој и опасну реалност од другог таласа епидемије.

Здравствене власти су у сриједу објавиле да је више од 100 туриста позитивно на корона вирус откако је Грчка 1. јула поново отворила врата за међународне посјетиоце.

У међувремену Грчка је додатно ублажила ограничења која су била на снази како би се обуздало ширење корона вируса.

Стелиос Петсас, представник владе, казао је да грађани морају бити веома опрезни приликом наставка нормалног живота.

"Знали смо да се могу догодити увезени случајеви када се отворимо према другим земљама. Изоловани случајеви морају бити пронађени како би се спријечило ширење вируса у заједници", казао је Петсас.

Хеленска управа цивилног ваздухопловства (ХЦАА) саопштила је да сви путници који стижу у Грчку морају попунити образац за лоцирање путника (ПЛФ) најмање 24 сата прије него што се пријаве за лет, пружајући информације које ће укључивати аеродром доласка, адресу на којој ће се налазити као и очекивано трајање боравка у Грчкој. 
 
(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

09.07.2020 19:25

Народ је дефинитивно луд, неписмен. Туристи из Србије који хрле у Грчку и који су чекали по 24 сата да се отворе границе су дефинитивно "скоројевићи". Тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грци, паразити невјерници!

09.07.2020 21:46

Гдје вам је црква? Србе треба да прихватите и ни једне друге! Са Србима на граници да се изгрлите и да заједно са гостима одете у оближњу цркву. Да се помолите са Србима причестите и да вам Срби донесу бољитак. Нема хришћанскијег народа од Срба!!! Нема! На нас неће корона!!! Ми доносимо напредак! Будале!!!! Без Срба це вам све стати! Пропашћете!!!! Пустите Србе у Грчку!!! Срби нису заражени, јер су Срби и православци!

Name

XY

10.07.2020 06:11

А ТИ БУДАЛА.

Name

Народ

09.07.2020 19:38

Је тотално распустен и махнит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.07.2020 03:54

Власт је распуштена и махнита. И послушна новом свјетском поретку. Народ је слуђен. И једни и други иду у пакао, Први због циља који остварују, други, што пристају.