Zabrinutost: Porast zaraze dolaskom turista u Grčkoj

Zabrinutost u Grčkoj raste nakon što su u utorak registrovana 33 nova slučaja zaraze uključujući 21 osobu koja je u Grčku ušla vazdušnim ili kopnenim putem.

Svijet 09.07.2020 | 20:21
Zabrinutost: Porast zaraze dolaskom turista u Grčkoj
Greekcitytimes piše da najnoviji podaci u fokus stavljaju dvije borbe - pomaganje najznačajnije turističke grane u Grčkoj i opasnu realnost od drugog talasa epidemije.

Zdravstvene vlasti su u srijedu objavile da je više od 100 turista pozitivno na korona virus otkako je Grčka 1. jula ponovo otvorila vrata za međunarodne posjetioce.

U međuvremenu Grčka je dodatno ublažila ograničenja koja su bila na snazi kako bi se obuzdalo širenje korona virusa.

Stelios Petsas, predstavnik vlade, kazao je da građani moraju biti veoma oprezni prilikom nastavka normalnog života.

"Znali smo da se mogu dogoditi uvezeni slučajevi kada se otvorimo prema drugim zemljama. Izolovani slučajevi moraju biti pronađeni kako bi se spriječilo širenje virusa u zajednici", kazao je Petsas.

Helenska uprava civilnog vazduhoplovstva (HCAA) saopštila je da svi putnici koji stižu u Grčku moraju popuniti obrazac za lociranje putnika (PLF) najmanje 24 sata prije nego što se prijave za let, pružajući informacije koje će uključivati aerodrom dolaska, adresu na kojoj će se nalaziti kao i očekivano trajanje boravka u Grčkoj. 
 
(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

09.07.2020 19:25

Narod je definitivno lud, nepismen. Turisti iz Srbije koji hrle u Grčku i koji su čekali po 24 sata da se otvore granice su definitivno "skorojevići". Tačka.

ODGOVORITE
Name

Grci, paraziti nevjernici!

09.07.2020 21:46

Gdje vam je crkva? Srbe treba da prihvatite i ni jedne druge! Sa Srbima na granici da se izgrlite i da zajedno sa gostima odete u obližnju crkvu. Da se pomolite sa Srbima pričestite i da vam Srbi donesu boljitak. Nema hrišćanskijeg naroda od Srba!!! Nema! Na nas neće korona!!! Mi donosimo napredak! Budale!!!! Bez Srba ce vam sve stati! Propašćete!!!! Pustite Srbe u Grčku!!! Srbi nisu zaraženi, jer su Srbi i pravoslavci!

Name

XY

10.07.2020 06:11

A TI BUDALA.

Name

Narod

09.07.2020 19:38

Je totalno raspusten i mahnit.

ODGOVORITE
Name

Re

10.07.2020 03:54

Vlast je raspuštena i mahnita. I poslušna novom svjetskom poretku. Narod je sluđen. I jedni i drugi idu u pakao, Prvi zbog cilja koji ostvaruju, drugi, što pristaju.