У Београду шок собе пуне младих на кисеонику

У КБЦ Бежанијска коса од 23. јуна лијече се најтеже обољели ЦОВИД-19 пацијенти. За једну ноћ овај клинички центар је преуређен и тренутно се овдје лијечи 308 њих с тешким клиничким сликама. Међу њима је и доста младих људи.

Србија 08.07.2020 | 20:30
У Београду шок собе пуне младих на кисеонику

Студентски амфитеатар у овој установи постао је магацин за складиштење заштитне опреме за запослене, преноси Блиц.

"Ово је најљепши амфитеатар који постоји у било којој болници у Србији. Купили смо мајице и панталоне које се користе за једнократну употребу. Наше изванредне сестре даноноћно сортирају опрему по величинама, и онда кад запослени дођу, нема губљења времена да се пронађе опрема. Овдје сви раде све, примјера ради, сестра Весна се бави наставом и вођењем студената, а сада ради ово", каже Марија Здравковић, директорица ове болнице.

Од почетка пријема у Бежанијској коси се налазе тешки пацијенти. То значи да имају потврђену упалу плућа с падом сатурације и  којима је неопходна терапија кисиком. Осим тога, када дође до погоршања њиховог стања, неопходна је и механичка вентилација. 

"Обилазимо више од 300 пацијената дневно и углавном сада имамо младе људе", објашњавају љекари ове установе.

Такођер, у овој установи је брзом реакцијом докторице Оливере Марковић и њеног тима, спашен живот младој жени која има леукемију и која је заражена вирусом корона. Била је на корак од смрти.

"Имала је пријетећу руптуру слезене. Ујутро је добила страшне болове, трбух јој је био потпуно модар. Да одмах нисмо реаговали, питање је какав би био исход, јер кад слезена пукне и трбух се напуни крвљу, смрт може моментално да наступи. То је специфичан случај јер пацијентица има јако тешку хематолошку болест. Међутим, овдје имамо тешке облике ЦОВИД-19 пацијената", објашњава Марковић.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

МИКИ

08.07.2020 19:07

И са разбијеним главама и одваљеним бубрезима

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

08.07.2020 19:13

Је Лукачева дијагноза..

Name

Да да

09.07.2020 03:07

Препуно младих бораца за слободу а и вуцицевих хулигана а друге стране.

Name

Лукачеви ЕXПЕРТИ

08.07.2020 20:20

Све це то НЕКИ а зна се који љекари утврдит као сто су установили и потврдили Давидову смрт. Власти има таквих љекара на козја прескакала . Само да Додик и Лукач на Пошаљу своје Еxперт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цопy пасте

08.07.2020 21:36

Исти текст о болници у Београду, пуна младих људи. Па ови наси јадници у РС ниста не знају сами написати нити "осмислити".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

09.07.2020 03:07

Вала бас

Name

Гоги

09.07.2020 04:53

Како ли це лукацева полиција спријецит демонстранте у Бања Луци. Полиција рс-а за девети јануар од србије добије опрему и орузје да се обуце и слика за параду да показу силу. Послије то наравно врате и опет обуку оне своје комунистицке плаве косуље и хлацице на пеглу. Ал су бубрези голи. Ако маса оубиљно крене господо из владајуцих структура рс-а и федерације, обрали сте бостан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

молим

09.07.2020 07:44

и код вас, а јбт па зар у истом дану И У бг и у РС ИСТА ПОПУЛАЦИЈА?! ЗАМИСЛИ ЕЈ, СВЕ СЕ КОПИРА ПА И ОВО! СТРАСНО И ЈАДНО!

ОДГОВОРИТЕ