Оптужени у ноћи убиства заједно сједили у кафани

Оптужени за тешко убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића неколико часова прије мучког напада заједно су сједили у локалу “Пинк” у Гламочанима.

Република Српска 06.07.2020 | 16:24
Оптужени у ноћи убиства заједно сједили у кафани

Свједок и власник локала Далибор Рачић испричао је да су 22. априла око 19 часова у локал дошли Жељко Ковачевић кога је познавао од прије, те Бенеди Ђукановић и Емилио Балдо чија имена је накнадно сазнао.

-Ковачевић се у црвеној форд фијести се довезао са Ђукановићем, а накнадно је дошао мршавији и виши човјек за којег сам  сазнао да се зове Балдо- испричао је Рачић. 

Присјетио се да се тројац у локалу задржао око пола часа, да није чуо о чему причају, те да су се касније одвезли у правцу Лакташа, односно пицерије у којој је сједио Славиша Крунић уочи убиства. 

Крунић и Павловић убијени су 22. априла прошле године око 22.40 часова. Пуцано је на Крунићев џип који је пролазио макадамским путем према породичној кући. Према оптужници директни извршиоци убиства били су Жељко Ковачевић који је убијен током напада и Бенеди Ђукановић, а помагачи Емилио Балдо и бивши радник агенције Сектор секјурити Родољуб Гајић.

На питања тужилаштва Рачић је навео да је Ковачевић критичне вечери у локал Пинк дошао у тамној тренерци и патикама и качкетом на глави. Ђукановић је на ногама имао папуче.

-Било је око 19 часова када су дошли Ковачевић и Ђукановић, а 5 минута касније у црној опел астри довезао се Балдо. Сјели су за крајњи сто и наручили пиво, чај и сок- додао је Рачић.
Он је навео и да је Ковачевића познавао од раније, да је посуђивао новац од њега, те да му је остао дужан “мањи износ”.

Адвокати одбране скренули су пажњу да свједок Рачић није испричао све детаље током састанка оптужених у локалу, а Ђукановић је чак навео да је свједок с њима био све вријеме, те је упитао зашто и Рачић није ухапшен.

Након питања адвоката јавност је сазнала да је Рачић раније осуђен на правоснажну затворску казну, јер је у алкохолисаном стању ударио пјешака, а због чега је осуђен на три године затвора. 

Све је наравно урађено у циљу дискредитације свједока Републичког јавног тужилаштва. 

Свједок Гордана Татић која је као конобарица радила у локалу Пинк. Она је такође потврдила да су оптужени били у локалу, али је негирала да је с њима сједио власник Рачић.

На накнадни упит предсједника судског вијећа Бранимира Јукића, свједок је потврдно одговорила да је са сигурношћу препознала Ђукановића и Балда.

Суд је одбио захтјев тужилаштва да се као материјални доказ уведе фотодокументација са препознавања оптужених, јер тужилаштво није ни предочавало овај доказ саслушаним свједоцима.

(Српскаинфо)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мацак

06.07.2020 14:42

Јел се ови сале или озбиљно прицају мајко мила ,па људи моји јели ово могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

06.07.2020 15:03

???Ста ти није јасно у тексту...

Name

уп

06.07.2020 15:09

овај у папуцама досао? па онда је и отисао у папуцама

Name

Да

06.07.2020 19:13

Рачић је одлежао три године, јер је у пијаном стању на пешачком убио жену, али кад је изашао из затвора наставио је по старом - лоше друштво, пијанчевање, а главна специјалност му је крађа и продаја дрва и гола сјеча шума! Иначе старији брат му је полицајац у Лакташима и добар момак, а овај мали је један изрод!

Name

Лакташи

06.07.2020 15:15

Какве више шупље приче дајте им по45 година и име НАЛОГОДАВЦА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобра

06.07.2020 15:28

У свему томе и јесте проблем да се клупко не одмота и да се не сазна налогодавац јер тусу умијесане јаце рибе

Name

Не не-Кобра

06.07.2020 21:40

Нису јаче рибе,него Велики Сомови, Када се Сомови поваде из Муља,можда буду извори Бистри.

Name

Бранислав

06.07.2020 15:50

Сад испаде да је њима лично несто засметао Крунић..Нема даље питања, по чијем налогу, мотив итд..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

06.07.2020 16:38

Ма судство бата мале рибе али вође је у питању крупна рибетина чим судство околишава ко киша око Крагујевца само исктено судство може доц до истине а ово је све лук и вода рекла казала ко бабе

Name

Миркан

06.07.2020 18:00

Ово се разводни скроз.Шта је циљ све ове приче:да се нађу наручиоци или не?Мени се чини да је ово друго у питању а волио би да гријешим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је....

07.07.2020 03:42

НАЛОГОДАВАЦ.....Мислим да ови о којима пишете су скоро и не битни ликови...Битни су само да се открије НАЛОГОДАВАЦ убиства а то је нрко коме је сметао бизнис који је имао Славиша Крунић.....Можда га чак ове убице ни познавале нису..Они су добили тсј задатак од НАЛОГОДАВЦА и вјероватно мимо новца који су добили за то...добили су и увјерење да це се судски процес одвијати овако траљаво и развлачити јер то су убиства под велом тајне исто као и убиство Давида Драгичевића..Кратно речено СВЕ СЕ ЗНА А НИШТА СЕ НЕ ЗНА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

07.07.2020 05:53

Срамота колико висе глупости требамо цитати страсно... Убили су цовека на крају це изаци као великани који су били лазно оптузени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаг+Доживотно

07.07.2020 07:00

Судије, Тужиоци, то су Криминалци /Част појединцима/ , Велики дио одговорности је на људима који нису дорасли да раде,посао који раде,многима је мјесто у Ћелијама , Судија!!!,То би требало да буде часна,Морална, особа која Ради по Законима и Начелима Закона и Правде,а док овдје је Систем такав да оштећенима је Судија ГЛАВНА препрека да оствари своје право.БиХ-је Најкорумпиранија земља на Свијету,а Правда у БиХ-Правосуђу и Судовима БиХ-а не ПОСТОЈИ,. Папак,Поткивања,Убиства,Крађе Отмице Пљачке уцјене иииииииииии,,иииии,,,иииииииии.???????????????????? и много много тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лили

10.07.2020 00:49

Ста суд БХ има са убиством Слависе, спомињете БХ судство и дрзаву кад забрљате. Криве су васе високо позициониране судије, полицајци, пилитицари па цак и ви обицни смртници