Optuženi u noći ubistva zajedno sjedili u kafani

Optuženi za teško ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića nekoliko časova prije mučkog napada zajedno su sjedili u lokalu “Pink” u Glamočanima.

Republika Srpska 06.07.2020 | 16:24
Optuženi u noći ubistva zajedno sjedili u kafani

Svjedok i vlasnik lokala Dalibor Račić ispričao je da su 22. aprila oko 19 časova u lokal došli Željko Kovačević koga je poznavao od prije, te Benedi Đukanović i Emilio Baldo čija imena je naknadno saznao.

-Kovačević se u crvenoj ford fijesti se dovezao sa Đukanovićem, a naknadno je došao mršaviji i viši čovjek za kojeg sam  saznao da se zove Baldo- ispričao je Račić. 

Prisjetio se da se trojac u lokalu zadržao oko pola časa, da nije čuo o čemu pričaju, te da su se kasnije odvezli u pravcu Laktaša, odnosno picerije u kojoj je sjedio Slaviša Krunić uoči ubistva. 

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila prošle godine oko 22.40 časova. Pucano je na Krunićev džip koji je prolazio makadamskim putem prema porodičnoj kući. Prema optužnici direktni izvršioci ubistva bili su Željko Kovačević koji je ubijen tokom napada i Benedi Đukanović, a pomagači Emilio Baldo i bivši radnik agencije Sektor sekjuriti Rodoljub Gajić.

Na pitanja tužilaštva Račić je naveo da je Kovačević kritične večeri u lokal Pink došao u tamnoj trenerci i patikama i kačketom na glavi. Đukanović je na nogama imao papuče.

-Bilo je oko 19 časova kada su došli Kovačević i Đukanović, a 5 minuta kasnije u crnoj opel astri dovezao se Baldo. Sjeli su za krajnji sto i naručili pivo, čaj i sok- dodao je Račić.
On je naveo i da je Kovačevića poznavao od ranije, da je posuđivao novac od njega, te da mu je ostao dužan “manji iznos”.

Advokati odbrane skrenuli su pažnju da svjedok Račić nije ispričao sve detalje tokom sastanka optuženih u lokalu, a Đukanović je čak naveo da je svjedok s njima bio sve vrijeme, te je upitao zašto i Račić nije uhapšen.

Nakon pitanja advokata javnost je saznala da je Račić ranije osuđen na pravosnažnu zatvorsku kaznu, jer je u alkoholisanom stanju udario pješaka, a zbog čega je osuđen na tri godine zatvora. 

Sve je naravno urađeno u cilju diskreditacije svjedoka Republičkog javnog tužilaštva. 

Svjedok Gordana Tatić koja je kao konobarica radila u lokalu Pink. Ona je takođe potvrdila da su optuženi bili u lokalu, ali je negirala da je s njima sjedio vlasnik Račić.

Na naknadni upit predsjednika sudskog vijeća Branimira Jukića, svjedok je potvrdno odgovorila da je sa sigurnošću prepoznala Đukanovića i Balda.

Sud je odbio zahtjev tužilaštva da se kao materijalni dokaz uvede fotodokumentacija sa prepoznavanja optuženih, jer tužilaštvo nije ni predočavalo ovaj dokaz saslušanim svjedocima.

(Srpskainfo)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Macak

06.07.2020 16:42

Jel se ovi sale ili ozbiljno pricaju majko mila ,pa ljudi moji jeli ovo moguce.

ODGOVORITE
Name

Andric

06.07.2020 17:03

???Sta ti nije jasno u tekstu...

Name

up

06.07.2020 17:09

ovaj u papucama dosao? pa onda je i otisao u papucama

Name

Da

06.07.2020 21:13

Račić je odležao tri godine, jer je u pijanom stanju na pešačkom ubio ženu, ali kad je izašao iz zatvora nastavio je po starom - loše društvo, pijančevanje, a glavna specijalnost mu je krađa i prodaja drva i gola sječa šuma! Inače stariji brat mu je policajac u Laktašima i dobar momak, a ovaj mali je jedan izrod!

Name

Laktaši

06.07.2020 17:15

Kakve više šuplje priče dajte im po45 godina i ime NALOGODAVCA .

ODGOVORITE
Name

Kobra

06.07.2020 17:28

U svemu tome i jeste problem da se klupko ne odmota i da se ne sazna nalogodavac jer tusu umijesane jace ribe

Name

Ne ne-Kobra

06.07.2020 23:40

Nisu jače ribe,nego Veliki Somovi, Kada se Somovi povade iz Mulja,možda budu izvori Bistri.

Name

Branislav

06.07.2020 17:50

Sad ispade da je njima lično nesto zasmetao Krunić..Nema dalje pitanja, po čijem nalogu, motiv itd..

ODGOVORITE
Name

Mile

06.07.2020 18:38

Ma sudstvo bata male ribe ali vođe je u pitanju krupna ribetina čim sudstvo okolišava ko kiša oko Kragujevca samo iskteno sudstvo može doc do istine a ovo je sve luk i voda rekla kazala ko babe

Name

Mirkan

06.07.2020 20:00

Ovo se razvodni skroz.Šta je cilj sve ove priče:da se nađu naručioci ili ne?Meni se čini da je ovo drugo u pitanju a volio bi da griješim.

ODGOVORITE
Name

Ko je....

07.07.2020 05:42

NALOGODAVAC.....Mislim da ovi o kojima pišete su skoro i ne bitni likovi...Bitni su samo da se otkrije NALOGODAVAC ubistva a to je nrko kome je smetao biznis koji je imao Slaviša Krunić.....Možda ga čak ove ubice ni poznavale nisu..Oni su dobili tsj zadatak od NALOGODAVCA i vjerovatno mimo novca koji su dobili za to...dobili su i uvjerenje da ce se sudski proces odvijati ovako traljavo i razvlačiti jer to su ubistva pod velom tajne isto kao i ubistvo Davida Dragičevića..Kratno rečeno SVE SE ZNA A NIŠTA SE NE ZNA..

ODGOVORITE
Name

Mario

07.07.2020 07:53

Sramota koliko vise gluposti trebamo citati strasno... Ubili su coveka na kraju ce izaci kao velikani koji su bili lazno optuzeni...

ODGOVORITE
Name

Hag+Doživotno

07.07.2020 09:00

Sudije, Tužioci, to su Kriminalci /Čast pojedincima/ , Veliki dio odgovornosti je na ljudima koji nisu dorasli da rade,posao koji rade,mnogima je mjesto u Ćelijama , Sudija!!!,To bi trebalo da bude časna,Moralna, osoba koja Radi po Zakonima i Načelima Zakona i Pravde,a dok ovdje je Sistem takav da oštećenima je Sudija GLAVNA prepreka da ostvari svoje pravo.BiH-je Najkorumpiranija zemlja na Svijetu,a Pravda u BiH-Pravosuđu i Sudovima BiH-a ne POSTOJI,. Papak,Potkivanja,Ubistva,Krađe Otmice Pljačke ucjene iiiiiiiiiii,,iiiii,,,iiiiiiiii.???????????????????? i mnogo mnogo toga.

ODGOVORITE
Name

Lili

10.07.2020 02:49

Sta sud BH ima sa ubistvom Slavise, spominjete BH sudstvo i drzavu kad zabrljate. Krive su vase visoko pozicionirane sudije, policajci, piliticari pa cak i vi obicni smrtnici