Хрватска се од данас налази "жутој листи" земаља

Држављани Хрватске од данас ће при уласку у Словенију морати да покажу негативан тест на вирус корона не старији од 36 сати, јер ће им у супротном бити уручено рјешење о самоизолацији у трајању од 14 дана.

Регион 04.07.2020 | 08:17
Хрватска се од данас налази "жутој листи" земаља

Оваква одлука је на снази од поноћи након што је Влада Словеније 2. јула донијела одлуку да Хрватску стави на “жуту” листу епидемиолошки мање безбједних држава због пораста дневног броја заражених вирусом корона.

Одлука за Словенце који бораве у Хрватској значи да ће при повратку кући моћи од граничне полиције очекивати питање гдје су тачно боравили, што ће моћи доказивати, на примјер, хотелским рачуном, али им неће бити одређиван карантин.

Осим Хрватске, која је до сада била на словеначкој “зеленој” листи епидемиолошки безбједних држава, у нижу категорију сигурних спуштене су и Чешка и Француска, док су Белгија и Низоземска уврштене на вишу “зелену” листу епидемиолошки безбједнијих.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зивбих

04.07.2020 06:58

А ми трцимо у "зуту земљу"да се "одморимо" на плавом мору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

04.07.2020 13:55

Није то због њих већ због нас само ко је био у БиХ и Срби треба тест а не Хрвати . Нис добро прочитао назалост..?

Name

...

04.07.2020 08:09

Словенија... Тамо живе људи који имају готово све, а ипак из неког разлога долазе у Хрватску на море, у БиХ на ћевапе, колаче, купују сиреве, то ми није никако јасно зашто се то дешава. А ми неодговорни, Србија и Хрватска неодговорни, а све због избора. Свијет иде у правцу неког новог разврставање људи, битно је поставити мету и посвађати нас, разбити на јединке које ће бити зачахурене док ће појединци ходати гдје год желе.

ОДГОВОРИТЕ