Hrvatska se od danas nalazi "žutoj listi" zemalja

Državljani Hrvatske od danas će pri ulasku u Sloveniju morati da pokažu negativan test na virus korona ne stariji od 36 sati, jer će im u suprotnom biti uručeno rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Region 04.07.2020 | 08:17
Hrvatska se od danas nalazi "žutoj listi" zemalja

Ovakva odluka je na snazi od ponoći nakon što je Vlada Slovenije 2. jula donijela odluku da Hrvatsku stavi na “žutu” listu epidemiološki manje bezbjednih država zbog porasta dnevnog broja zaraženih virusom korona.

Odluka za Slovence koji borave u Hrvatskoj znači da će pri povratku kući moći od granične policije očekivati pitanje gdje su tačno boravili, što će moći dokazivati, na primjer, hotelskim računom, ali im neće biti određivan karantin.

Osim Hrvatske, koja je do sada bila na slovenačkoj “zelenoj” listi epidemiološki bezbjednih država, u nižu kategoriju sigurnih spuštene su i Češka i Francuska, dok su Belgija i Nizozemska uvrštene na višu “zelenu” listu epidemiološki bezbjednijih.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zivbih

04.07.2020 06:58

A mi trcimo u "zutu zemlju"da se "odmorimo" na plavom moru.

ODGOVORITE
Name

Mrki

04.07.2020 13:55

Nije to zbog njih već zbog nas samo ko je bio u BiH i Srbi treba test a ne Hrvati . Nis dobro pročitao nazalost..?

Name

...

04.07.2020 08:09

Slovenija... Tamo žive ljudi koji imaju gotovo sve, a ipak iz nekog razloga dolaze u Hrvatsku na more, u BiH na ćevape, kolače, kupuju sireve, to mi nije nikako jasno zašto se to dešava. A mi neodgovorni, Srbija i Hrvatska neodgovorni, a sve zbog izbora. Svijet ide u pravcu nekog novog razvrstavanje ljudi, bitno je postaviti metu i posvađati nas, razbiti na jedinke koje će biti začahurene dok će pojedinci hodati gdje god žele.

ODGOVORITE