Мушкарац се вратио заражен из Србије у Италију?

У последњих неколико дана повећан је број оболелих од корона вируса у Вићенци због чега италијански регион Венето најављује оштрије мере, а "нулти пацијент" је менаџер једне компаније који се вратио са путовања из балканског региона, јавили су италијански медији.

Свијет 04.07.2020 | 07:34
Мушкарац се вратио заражен из Србије у Италију?

Италијански медији, међутим, не извештавају истоветно из које балканске државе се тај мушкарац вратио заражен вирусом ковид-19, чије је здравствено стање погоршано и налази се на одељењу интензивне неге болнице Сан Бартоло у Вићенци.

Анса преноси да се тај човек вратио из БиХ у Италију, сајт Коријере дел Венето у два текста наводи различите државе - најпре да је стигао из Србије, а наредном извештају да је допутовао из БиХ, међутим поједини интернет портали наводе да се он вратио из Србије у Италију.

Вићенца је постала ново жариште по повратку тог бизнисмена са путовања који је одбио одлазак у болницу након првих симптома корона вируса, због чега председник италијанског региона Венето Лука Заја најављује пооштравање мера у борби против вируса и увођење принудне хоспитализације.

- Ново жариште корона вируса изазвао је предузетник из Вићенце који се вратио из Босне и повећао ризик у Венету, а стопа репродукције вируса повећана је са 0,43 на 1,63 - рекао је Заја, пренела је агенција Анса.

Према његовим речима, то је довело до пет нових позитивних случајева и 89 случајева изолације.

Портал тгцом24.медиасет.ит тврди међутим да је "нулти" пацијент новог жаришта у Вићенци менаџер који се вратио са пословног путовања у Италију из Србије, где се заразио током вечере.

Они наводе и да је он иако је имао јасне симптоме корона вируса одбио лечење и изолацију, и наставио са друштвеним и радним активностима све до погоршања здравственог стања.

Пишу и да је тај човек у Италију стигао 25. јуна и истог дана имао симптоме корона вируса, а да је наредна два дана имао активности, укључијући контакте са присутнима на једној приватној забави 26. јуна и сахрани 27. јуна.

Власти Венета најавиле су да ће од понедељка бити представљен нови правилник и да ће бити строже кажњавани људи који су позитивни на корона вирус, а одбијају карантин.

У Италији је од почетка кризе са корона вирусом заражено 241.184 људи, од којих је 14.884 активних случајева, међу којима 79 у тешком или критичном стању.

Са више од 34.000 умрлих од последица корона вируса, Италија је четврта земља у свету по броју жртава, после САД, Бразила и Велике Британије.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Јагода

04.07.2020 06:56

Најлакше је рећи дошао из Србије или БиХ, а можда је дошао из црне горе или хрватске

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

04.07.2020 07:16

Ма хајде! А колико је "наша дијаспора" увезла вируса из ЕУ у БиХ, скоро сваки случај након 01.06.2020. у БиХ је повезан са дијаспором !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

04.07.2020 07:24

Бас ме чуди да нису рекли да је короно и почела из србије и да су срби криви а талијани сви коронаши 45% талијана или има ил је имало корону

ОДГОВОРИТЕ
Name

Италиа

04.07.2020 21:34

А Нисте га ви расирили по Босни? Партијањем пецењем јањади и прасица, неносењем маски? Боље да сутите, ко додје из дијаспоре знају сви како је стање не иде висе нико да партија около!

Name

БЛ

04.07.2020 07:37

А ко казе да није био заразен пар дана раније и да је такав стигао у БиХ или Србију??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

04.07.2020 09:42

Бас тако.А и да се није он заразио овде,зарази би се неко треци у некој тамо земљи па досао у Италију.А јест им и борба против вируса,па какве су то небулозе.Престаните тестирати,и нека се свако лијеци као и до сада...

Name

Италиа

04.07.2020 21:32

Ајде будало српска цути, имате неспособну власт епидемиологе здравствени систем пропао, организавали сте утакмицу са пибликом и сад прицас несто, висе има заразених на дневном нивоу него у Италији!

Name

Рамбо

04.07.2020 09:33

Ала га тупите без везе!Што је битно одакле је дошао вирус,неможе се држава херметички затворити!

ОДГОВОРИТЕ