Новинарка Жељка Спремо испраћена на вјечни починак (ВИДЕО)

 Истакнути српски новинар Жељка Спремо сахрањена је данас на гробљу Пучиле у Бијељини.

Република Српска 30.06.2020 | 17:25
Новинарка Жељка Спремо испраћена на вјечни починак (ВИДЕО)

Опело су пратили анђеоски гласови чланова Хора "Србадија", а стотине младих људи, пријатеља синова Недељка и Стефана, носили су вијенце и цвијеће.

Кум породице Спремо, Јован Цвјетковић, прочитао је посљедњи поздрав супруга Горана својој вољеној, у којем пред Богом и људима свједочи љубав прелијепе Посавке и једног обичног сарајевског мангупа.

"Твој предивни глас који каже `Добро јутро, поштовани слушаоци` и `Добро вече, драги гледаоци`, ушао је у милионе кућа и у моје срце заувијек. Хвала ти мој Жељезни, хвала Богу да ми те подарио. Знам да би ти овај мој текст исправила, али ја сам само један обични камерман. Јован Дучић је написао – `Ти си мој тренутак и мој сан, остај недостижна, нема и далека`", ријечи су којим се супруг опростио од Жељке Спремо.

Уз породицу, пријатеље, људе из јавног живота Бијељине и Републике Српске, посљедњем испраћају присуствовало је стотине суграђана.

Комеморација Жељки Спремо одржана је јуче у Центру за културу у Бијељини, гдје су се од новинарке опростили пријатељи и колеге.

Жељка Спремо преминула је у недјељу, 28. јуна, након кратке и тешке болести у 56. години.

Током протеклог рата радила је као новинар СРТ-а у Бијељини, а потом пуних 11 година за РТВ БН, касније кратко за Слобомир и "Бобар радио", као и неко вријеме за Новинску агенцију Републике Српске - СРНА.

(БН/Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миро

30.06.2020 17:47

Хвала ти Жељка,почивају у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикац

30.06.2020 19:29

Покој ти доброј души. Почивала у миру Божијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

30.06.2020 22:08

Поцивај у миру Бозијем.Нека те андјели цувају.