Novinarka Željka Spremo ispraćena na vječni počinak (VIDEO)

 Istaknuti srpski novinar Željka Spremo sahranjena je danas na groblju Pučile u Bijeljini.

Republika Srpska 30.06.2020 | 17:25
Novinarka Željka Spremo ispraćena na vječni počinak (VIDEO)

Opelo su pratili anđeoski glasovi članova Hora "Srbadija", a stotine mladih ljudi, prijatelja sinova Nedeljka i Stefana, nosili su vijence i cvijeće.

Кum porodice Spremo, Jovan Cvjetković, pročitao je posljednji pozdrav supruga Gorana svojoj voljenoj, u kojem pred Bogom i ljudima svjedoči ljubav prelijepe Posavke i jednog običnog sarajevskog mangupa.

"Tvoj predivni glas koji kaže `Dobro jutro, poštovani slušaoci` i `Dobro veče, dragi gledaoci`, ušao je u milione kuća i u moje srce zauvijek. Hvala ti moj Željezni, hvala Bogu da mi te podario. Znam da bi ti ovaj moj tekst ispravila, ali ja sam samo jedan obični kamerman. Jovan Dučić je napisao – `Ti si moj trenutak i moj san, ostaj nedostižna, nema i daleka`", riječi su kojim se suprug oprostio od Željke Spremo.

Uz porodicu, prijatelje, ljude iz javnog života Bijeljine i Republike Srpske, posljednjem ispraćaju prisustvovalo je stotine sugrađana.

Кomemoracija Željki Spremo održana je juče u Centru za kulturu u Bijeljini, gdje su se od novinarke oprostili prijatelji i kolege.

Željka Spremo preminula je u nedjelju, 28. juna, nakon kratke i teške bolesti u 56. godini.

Tokom proteklog rata radila je kao novinar SRT-a u Bijeljini, a potom punih 11 godina za RTV BN, kasnije kratko za Slobomir i "Bobar radio", kao i neko vrijeme za Novinsku agenciju Republike Srpske - SRNA.

(BN/Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miro

30.06.2020 15:47

Hvala ti Željka,počivaju u miru.

ODGOVORITE
Name

Пикац

30.06.2020 17:29

Покој ти доброј души. Почивала у миру Божијем.

ODGOVORITE
Name

MM

30.06.2020 20:08

Pocivaj u miru Bozijem.Neka te andjeli cuvaju.