Затворене границе, па море у Неуму врви од туриста

Велики број грађана из свих крајева Босне и Херцеговине викенд проводи у Неуму. У једином бх. граду на мору попуњен су скоро сви смјештајни капацитети у приватном смјештају, док највећи хотел Сунце и поред великог интереса још није отворен. Најављено је да ће почети с радом од 1. јула.

Босна и Херцеговина 28.06.2020 | 13:00
Затворене границе, па море у Неуму врви од туриста

Бх. грађани одлучили су се за домаће море у великом броју након што су границе Европске уније, укључујући и Хрватску, али и Црну Гору затворене због пандемије вируса корона.

"У Хрватску и не морам ићи. Волим ићи на Макарску ривјеру, али не под сваку цијену. Ако нисмо добро дошли, идемо онда на наше море. Плаже су уређене, гужве има, али није превелика. Цијене су приступачне и вјерујем да сви који су у Неуму уживају", рекао је Амер из Сарајева.

На плажама, и поред великог интереса, има довољно мјеста. За оне који не воле гужву доступно је и неколико мањих плажа које нису у самом граду. Нешто веће гужве забиљежене су и на саобраћајницама према граду, али већих задржавања нема. Подсјећамо, назнаке да ће Неум бити доста посјећен у вријеме короне за "Независне" је потврдио и Давор Крешић, предсједник Удружења туристичких радника општине Неум.

Наравно, у цијелој причи, како је навео, не треба нипошто сметнути прописане и препоручене епидемиолошке мјере, јер, како је казао, само један погрешан потез цијелу причу може вратити на почетак.

(Независне новине)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Миксер

28.06.2020 12:07

Имам осјецај ко нијад није исао на море,,да сад по сваку цијену иде. То говори колико су градјани неодговорни!... без обзира сто многи не вјерују о ове тестове.. као и ја, ипак се треба дрзати неких правила. Сад ми је јасно засто је морао бити полицијски цас, и куцни притвор. Посто зивим у ЦХ видим како је народ одговоран, и ми који смо са балкана, могу себи да приустим одмор гдје хоцу,, али ове године не идем на море са породицом. Неодговорност и јаваслук појединаца доводи до тога, да одговорни испастају. Поздрав будите одговорни и дрзите се мало правила, да нам зивот буде љепси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Миксер

28.06.2020 13:43

Баш тако, без обзира на све...ја на море нисам ишао од 2009 па ми није јасно како то ови сто љетују сваке године не могу једну годину без слане воде...

Name

хах

28.06.2020 14:13

прави си ти свајцарски миксер :)

Name

Језеро

28.06.2020 14:16

Па кад зивис у ЦХ зато ти је и мука сто други људи узивају.Могу и овде људи приустити за море на твоју залост.Имас ту језера колико хоцес па се купај и то ти је санса да изадјес из мисије рупе у упознас свајцарску.Ја да ту зивим свакако не би исао на море!!!

Name

Опсједнутост

28.06.2020 13:41

Откуд толика опсједнутост одласком на море...на локалном језерима се може одморити и провести много боље...а ни не треба дизати кредит ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцкер

28.06.2020 14:29

Ништа без мора, али грчког.

Name

босанац

28.06.2020 16:55

...Хвали море, дрзи се копна И ми цемо, ако бог да по први пут на насе јадранско море. До сада смо били 18 пута у Турској, сада је наса БиХ на реду.

Name

Зоран

28.06.2020 15:14

Ја неби у Неум па таман да ми је све плаћено И да још добијем џепарац и путни трошак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кро

29.06.2020 05:38

Зато вјероватно сваке године идес у Хрватску!

Name

Линц

29.06.2020 10:22

Ја прошле године био у Неум и могу Вам рећи да сам одушевљен. Нисам морао размишљати нити о паркингу,нити о мјењачницама,све у домаћој валути а цијене по угоститељских објектима и трговачким радњама као у Б. Луци. Мада су ме многи наговарали да у Неум не идем....да сам их послушао-покајао би се. Наше море-наши људи, гостипримљиви и љубазни

ОДГОВОРИТЕ