Провођење мјера у клубовима ће контролисати тимови

Директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак изјавио је да су због заразе вирусом корона у ноћним клубовима формирали тимове који ће контролисати да ли се прописане мјере крше, а разматра се и ограничавање рада клубова у затвореном простору.

Регион 27.06.2020 | 21:29
Провођење мјера у клубовима ће контролисати тимови

Цапак је подсјетио да је ситуација у вези са вирусом корона била одлична прије три седмице, након чега су постепено попуштали мјере јер живот и привреда морају ићи даље, али их је жестина заразе изненадила.

- Очекивали смо повећање, али не овако жестоко. Али ми жестоко одговарамо и надамо се да ћемо ово убрзо обуздати - рекао је Цапак.

Осјечко-барањски жупанијски штаб Цивилне заштите најавио је да ће од сутра почети с доношењем мјера чији је циљ сузбијање епидемије вируса корона.

Начелник Штаба Горан Ивановић најавио је отказивање приредби за наредни викенд, а разматрају се и мјере које се односе на вјерске догађаје.

Он је искључио могућност увођења карантина за град Ђаково гдје је 82 обољелих, од којих деветоро дјеце, преносе хрватски медији.

На загребачкој жељезничкој станици данас је полиција савладала мушкарца који није желио ставити маску као заштиту од вируса корона, а намјеравао је ући у воз. Пријавио га је неко од радника Хрватске жељезнице, а против њега биће поднесена прекршајна пријава.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дијагноза

28.06.2020 05:56

И код нас контролишу тимови, само што су код нас "еxпертски", одабрани из репрезентације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад

28.06.2020 08:24

Касно је сад контролисати...заксаснили сте поприлично...а и немате ви толико ресурса да све контролишете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

28.06.2020 11:11

Жалосно је што у популацији нека крда знају само за те некакве "ноћне клубове" и то им је плафон интелекта.

ОДГОВОРИТЕ