Provođenje mjera u klubovima će kontrolisati timovi

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da su zbog zaraze virusom korona u noćnim klubovima formirali timove koji će kontrolisati da li se propisane mjere krše, a razmatra se i ograničavanje rada klubova u zatvorenom prostoru.

Region 27.06.2020 | 21:29
Provođenje mjera u klubovima će kontrolisati timovi

Capak je podsjetio da je situacija u vezi sa virusom korona bila odlična prije tri sedmice, nakon čega su postepeno popuštali mjere jer život i privreda moraju ići dalje, ali ih je žestina zaraze iznenadila.

- Očekivali smo povećanje, ali ne ovako žestoko. Ali mi žestoko odgovaramo i nadamo se da ćemo ovo ubrzo obuzdati - rekao je Capak.

Osječko-baranjski županijski štab Civilne zaštite najavio je da će od sutra početi s donošenjem mjera čiji je cilj suzbijanje epidemije virusa korona.

Načelnik Štaba Goran Ivanović najavio je otkazivanje priredbi za naredni vikend, a razmatraju se i mjere koje se odnose na vjerske događaje.

On je isključio mogućnost uvođenja karantina za grad Đakovo gdje je 82 oboljelih, od kojih devetoro djece, prenose hrvatski mediji.

Na zagrebačkoj željezničkoj stanici danas je policija savladala muškarca koji nije želio staviti masku kao zaštitu od virusa korona, a namjeravao je ući u voz. Prijavio ga je neko od radnika Hrvatske željeznice, a protiv njega biće podnesena prekršajna prijava.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

28.06.2020 07:56

I kod nas kontrolišu timovi, samo što su kod nas "expertski", odabrani iz reprezentacije.

ODGOVORITE
Name

Sad

28.06.2020 10:24

Kasno je sad kontrolisati...zaksasnili ste poprilično...a i nemate vi toliko resursa da sve kontrolišete

ODGOVORITE
Name

Крко

28.06.2020 13:11

Жалосно је што у популацији нека крда знају само за те некакве "ноћне клубове" и то им је плафон интелекта.

ODGOVORITE