Шамац: Пријем за најбоље ученике основних и средњих школа

Начелник општине Шамац припредио је традиционални пријем за ученике генерације и вуковце четири основне школе и Средњошколског центра. Ученици су за свој успјех и резултате награђени пригодним новчаним наградама.

Република Српска 26.06.2020 | 19:15
Шамац: Пријем за најбоље ученике основних и средњих школа

Најбољи међу основницима и средњошколцима општине Шамац истакли су да су срећни и поносни на себе и свој успјех и захвалили су свима који су им помогли на путу да постану најбољи. Сваки ученик генерације награђен је са по 100 КМ, док је пет вуковаца награђено са по 200 КМ.

“Драго ми је што нас је начелник позвао на овако диван пријем и што сам била дио свега овога. Новац који ћемо добити ће ме подстаћи да и даље учим као и до сада и да се и даље трудим. Драго ми је кад видим да неко гледа то што радим и да то неком значи”, каже Катарина Пупћевић, која је завршила Основну школу “Шамац” у Шамцу.

“Ова награда ће ми дати мотивацију за даље. Прије свега ми значи то што неко цијени наш труд и рад и што нас је тако наградио” , истиче Мартина Лукић, сада већ свршени ученик Средњошколског центра “Никола Тесла”.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић истакао је да су овакви догађаји прилика да се упути захвалност и подрже они који су се током читаве године трудили и својим радом и залагањем показали да, како је рекао, за овај народ и друштво има наде.

“Ова земља, локална заједница и локална самоуправа морају чврсто да стану иза  најбољих. Међу њима су и они који су већ били у Петници, који су заиста током свог деветогодишњег школовања или  четворогодишњег, ако је ријеч о средњој школи, дали најбоље резултате. Ово данас је наш скроман допринос да они буду бољи, јачи и чвршћи у свом школовању и раду, а то је, сигуран сам, гаранција за свјетлију будућност ове земље”, каже Ђорђе Милићевић, начелник општине Шамац.

Општина Шамац већ стипендира велики број ученика и обезбјеђује бесплатан превоз у току једног полугодишта свим средњошколцима, а наставиће да подржава најбоље ученике и у наредном периоду, нагласио је Милићевић.  

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар