Šamac: Prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola

Načelnik opštine Šamac pripredio je tradicionalni prijem za učenike generacije i vukovce četiri osnovne škole i Srednjoškolskog centra. Učenici su za svoj uspjeh i rezultate nagrađeni prigodnim novčanim nagradama.

Republika Srpska 26.06.2020 | 19:15
Šamac: Prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola

Najbolji među osnovnicima i srednjoškolcima opštine Šamac istakli su da su srećni i ponosni na sebe i svoj uspjeh i zahvalili su svima koji su im pomogli na putu da postanu najbolji. Svaki učenik generacije nagrađen je sa po 100 KM, dok je pet vukovaca nagrađeno sa po 200 KM.

“Drago mi je što nas je načelnik pozvao na ovako divan prijem i što sam bila dio svega ovoga. Novac koji ćemo dobiti će me podstaći da i dalje učim kao i do sada i da se i dalje trudim. Drago mi je kad vidim da neko gleda to što radim i da to nekom znači”, kaže Katarina Pupćević, koja je završila Osnovnu školu “Šamac” u Šamcu.

“Ova nagrada će mi dati motivaciju za dalje. Prije svega mi znači to što neko cijeni naš trud i rad i što nas je tako nagradio” , ističe Martina Lukić, sada već svršeni učenik Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević istakao je da su ovakvi događaji prilika da se uputi zahvalnost i podrže oni koji su se tokom čitave godine trudili i svojim radom i zalaganjem pokazali da, kako je rekao, za ovaj narod i društvo ima nade.

“Ova zemlja, lokalna zajednica i lokalna samouprava moraju čvrsto da stanu iza  najboljih. Među njima su i oni koji su već bili u Petnici, koji su zaista tokom svog devetogodišnjeg školovanja ili  četvorogodišnjeg, ako je riječ o srednjoj školi, dali najbolje rezultate. Ovo danas je naš skroman doprinos da oni budu bolji, jači i čvršći u svom školovanju i radu, a to je, siguran sam, garancija za svjetliju budućnost ove zemlje”, kaže Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

Opština Šamac već stipendira veliki broj učenika i obezbjeđuje besplatan prevoz u toku jednog polugodišta svim srednjoškolcima, a nastaviće da podržava najbolje učenike i u narednom periodu, naglasio je Milićević.  

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar