СДС спреман за изборе, наредних дана преговори са коалицијом

Предсједништво СДС је одлучило да ће наредних дана ући у финалне преговоре са коалиционим партнерима око заједничког наступа у највећим градовима Републике Српске.

Република Српска 26.06.2020 | 16:57
СДС спреман за изборе, наредних дана преговори са коалицијом

- Теслић и Прњавор су двије општине које имају приближно једнак број становника и једнак коефицијент за расподјелу ПДВ-а а општина Теслић је добила два и по пута мање новца од општине Прњавор – истакао је након сједнице Предсједништва СДС Милан Миличевић, предсједник Главног одбора СДС коментаришући нетранспарентност у расподјели новца општинама из кредита ММФ-а. 

Миличевић каже да према подацима Савеза општина и градова РС процијењено да су локални буџети у Српској оштећени по основу прихода од ПДВ-а као последице корона вируса у износу око 35%.

„Савеза општина и градова РС је упутио званичан приједлог да је најправеднији начин расподјеле 30 милиона КМ од ММФ-а кориштење коефицијената од расподјеле ПДВ-а. Јуче су уплаћена средства свим локалним буџетима и увидом у износе за поједине општине утврђено је да ти коефицијенти нису били критетијуми за расподјелу новца од ММФ-а“ – нагласио је Миличевић.

Предсједник Главног одбора СДС каже да је још индикативније да критерији за расподјелу још нису објављени. 

„Логично би било да су прво објављени критерији па на основу њих дијељен новац. Новац је потпуно нетранспарентно подијељен“ – наглашава Миличевић.

Радо Савић, замјеник предсједника СДС каже да је грађанима у доба пандемије потребна јасна и прецизна информација како се троши јавни новац, поготово новац из кредита.

„Влада РС је досљедна само у нетранспарентности.. Да би се добро управљало кризом мора се бити транспарентан. Ово отвара сумњу да ни овај сегмент кризе није добро урађен као што је био и случај са респираторима и другим набавкама током кризе“ – закључује Савић.  

„Српска демократска странка спремно дочекује локалне изборе и убјеђени смо да ће се избори одржати у 15. новембра ове године и да ће бити усвојен буџет институција БиХ као кључни предуслов одржавања избора“ – нагалашава предсједник Српске демократске страке Мирко Шаровић.  

Предсједништво СДС је одлучило да ће наредних дана ући у финалне преговоре са коалиционим партнерима око заједничког наступа у највећим градовима Републике Српске, саопштено је из СДС-а. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Срецко

26.06.2020 20:37

Свако вјерује у себе и нада се резултатима избора, свако се нада побједи. Али о којој транспарентности прица савиц кад никад ниста није радио транспарентно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Зивков

26.06.2020 21:37

Толики оптимизам само сдс мозе имати

Name

Вјечити опозиционар

26.06.2020 21:55

Сликовито и потпуно тачно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романинац

26.06.2020 23:37

Хоће ли им папак ЦИЦКО са снсд-ом правити коалицију а да они то као не знају?Хахахаха гледаћемо и тај циркус од клемпавиг Гремлина са Сокоца.Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад мишовић

27.06.2020 04:52

па људи моји морам да поменем да и ја очекујем побједу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

27.06.2020 08:35

Е сада како ће проћи избори ...........али ја сам цијели живот гласала за СДС који јо изнијео рат на својим плећима и остајем му вјерна.СРЕЋНО ШАРОВИЋУ И.СДС-овци

Name

З

27.06.2020 09:54

Док си ти ту Саровицу од бољитак нема ниста

ОДГОВОРИТЕ