О изборима за вријеме пандемије ковид-19 у ПССЕ

 Замјеник предсједавајућег делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе Сњежана Новаковић Бурсаћ и члан делегације Младен Босић учествоваће сутра у саслушању о теми "Обавезе које проистичу из чланства и одржавање демократских избора у контексту пандемије ковид-19".

Босна и Херцеговина 21.06.2020 | 09:00
О изборима за вријеме пандемије ковид-19 у ПССЕ

У оквиру видео–састанка учесници ће имати прилику да чују излагање уводничара, предсједника Савјета за демократске изборе Венецијанске комисије Оливера Каска, најављено је из парламента БиХ.

Након уводничара, извјестиоци и чланови Мониторинг комитета из Пољске, Француске и Сјеверне Македоније говориће о појединачним случајевима организовања избора у вријеме пандемије.

Према најавама, циљ саслушања јесте да се нагласи да је у условима пандемије ковид–19 од пресудне важности заштита демократских процеса и избора као најосновнијег израза демократије.

Током саслушања биће упозорено на то да заштита демократских избора подразумијева да се власти у државама чланицама Парламентарне скупштине Савјета Европе побрину да посебне мјере, које се предузимају за организацију избора у условима пандемије, одговарају прописаним европским стандардима за демократске изборе.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДЕМОКРАТИЈА

21.06.2020 09:11

ЈЕ ТИРАНИЈА МАЊИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папци су проблем

21.06.2020 09:59

Док је омогуцено превафити гласаце,никакви избори немају сврхе са и без висруса. Тацка.

ОДГОВОРИТЕ