O izborima za vrijeme pandemije kovid-19 u PSSE

 Zamjenik predsjedavajućeg delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Snježana Novaković Bursać i član delegacije Mladen Bosić učestvovaće sutra u saslušanju o temi "Obaveze koje proističu iz članstva i održavanje demokratskih izbora u kontekstu pandemije kovid-19".

Bosna i Hercegovina 21.06.2020 | 09:00
O izborima za vrijeme pandemije kovid-19 u PSSE

U okviru video–sastanka učesnici će imati priliku da čuju izlaganje uvodničara, predsjednika Savjeta za demokratske izbore Venecijanske komisije Olivera Кaska, najavljeno je iz parlamenta BiH.

Nakon uvodničara, izvjestioci i članovi Monitoring komiteta iz Poljske, Francuske i Sjeverne Makedonije govoriće o pojedinačnim slučajevima organizovanja izbora u vrijeme pandemije.

Prema najavama, cilj saslušanja jeste da se naglasi da je u uslovima pandemije kovid–19 od presudne važnosti zaštita demokratskih procesa i izbora kao najosnovnijeg izraza demokratije.

Tokom saslušanja biće upozoreno na to da zaštita demokratskih izbora podrazumijeva da se vlasti u državama članicama Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope pobrinu da posebne mjere, koje se preduzimaju za organizaciju izbora u uslovima pandemije, odgovaraju propisanim evropskim standardima za demokratske izbore.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DEMOKRATIJA

21.06.2020 09:11

JE TIRANIJA MANJINE.

ODGOVORITE
Name

Papci su problem

21.06.2020 09:59

Dok je omoguceno prevafiti glasace,nikakvi izbori nemaju svrhe sa i bez visrusa. Tacka.

ODGOVORITE